Кульбаби і ревінь – відмінний весняний поєднання і цікавий дует для варення. Якщо варення приготовлено правильно, то воно буде нагадувати ароматний сироп. Крім використання такого ласощі під час домашнього чаювання, таке варення підходить і для додавати у випічку та інші десерти.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Квіти кульбаб – 60 шт.
  • Ревінь – 2 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Вода – 1 л
  • Цукор-пісок – за смаком

Процес приготування:

Варення з кульбаб з ревенем готувати легко.Черешки ревеню промити і нарізати шматочками. Якщо при нарізуванні шкірка ревеню почне відшаровуватися від м’якоті, то зніміть її.

розріжте Лимон навпіл і вичавити з нього сік в зручну ємність.

Нарізаний ревінь відправляємо в каструлю, заливаємо водою і переливаємо сюди ж лимонний сік.

Жовті квіти кульбаби переберіть, помістіть в сито і промити. Потім пересипте їх в каструлю до ревеню.

Каструлю з вмістом ставимо на середній вогонь. Як тільки суміш закипить, зменшуємо вогонь і варимо ще протягом 40 хвилин. Після цього відварену суміш необхідно процідити через сито або марлю.

Отриману рідину заміряємо і відправляємо знову в каструлю. Далі додаємо цукровий пісок, кількість якого дорівнює обсягу рідини. Каструлю ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, чекаємо повного розчинення цукрового піску і варимо до потрібної густоти.

В заздалегідь підготовлені банки розливаємо гаряче варення, щільно закриваємо кришками, ставимо догори дном і даємо повністю охолонути.

Найкраще зберігається варення з кульбаб з ревенем в прохолодному місці. При кімнатній температурі воно також здатне вистояти, але не так довго – приблизно пару місяців. Пригощайтеся чудовим і корисним ласощами в будь-який час!

Приємного чаювання!

Варення Варення з кульбаб Ревінь на зиму Страви з ревеню