Заварне тісто універсально, крім усього іншого, з нього можна зробити чудовий десерт – еклери. Для правильного заварного тіста борошно заварюється на масляної маси без використання цукру. Тому тісто виходить не липким і має нейтральний смак.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Вода – 80 мл
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Яйце – 4 – 5 шт.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати правильне заварне тісто для еклерів, в миску просійте необхідну кількість борошна.
У каструлю покладіть розм’якшене вершкове масло, додайте сіль і поставте на вогонь.
Масло має повністю розтопитися і закипіти. У кипляче масло, всипте просіяне борошно і швидко перемішайте інгредієнти.
Не знімаючи з вогню вимішуйте тісто до однорідності. Коли маса почне збиратися в кулю і відставати від стінок каструлі, можна знімати тісто з вогню.
Остудіть тісто і додайте яйця. Вмешивайте яйця по одному, стежте за тим, щоб тісто вийшло не надто густим і не дуже рідким. Викладайте тісто на деко з допомогою кондитерського мішка.
Смачного!