Приготувати розсипчастий плов в казані досить просто, головне правильно дотримуватися пропорції! Така страва стане прикрасою застілля і запам’ятатися гостям на довго. Просто смакота!
Інгредієнти: на 10 порц.
- Рис білий – 500 гр.
- Яловичина або Баранина – 500 гр.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Часник – 1 головка
- Сіль – 1 ст. л.
- Зіра – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1,5 ч. л.
- Перець червоний мелений – 1,5 ч. л.
- Масло рослинне – 100 мл
- Вода – 500 мл
Процес приготування:
Готувати правильний плов в казані на вогнищі просто! М’ясо промиваємо, з допомогою ножа очищаємо від білої плівки і ріжемо на кубики середнього розміру
Моркву чистимо, миємо й ріжемо тонкою соломкою.
Тепер очищаємо цибулю й ріжемо півкільцями.
В казан виливаємо рослинне масло і ставимо на вогнище, щоб розігріти його. Викладаємо шматочки м’яса обсмажуємо з усіх боків 10 хв.
Додаємо цибулю і морквину, перемішуємо і продовжуємо смажити ще 10 хв
Засипаємо промитий рис і заливаємо воду. Солимо і приправляємо блюдо перцем чорним, червоним, а також зірою. У центр кладемо головку часнику. Накриваємо казан кришкою і тушкуємо 30-35 хв. після кипіння, до готовності рису.
Приємного апетиту!
Пісний плов Плов в казані на вогнищі Плов з м'ясом Плов з м'ясом в казані Узбецький плов в казані на вогнищі Узбецький плов з яловичиною