Прісно тісто замішується за лічені хвилини на основі борошна і води. Додатково додаємо яйце і рослинне масло – можна використовувати не тільки традиційне оливкова, але і будь-яке рослинне без запаху. Щоб основа піци на прісному тісті не вийшла занадто щільною, при замісі додаємо розпушувач. В якості начинки можна використовувати будь-які інгредієнти. Такий тип тесту добре «приймає» вологі овочі і жирні продукти: томати, перці, бекон, салямі та ін
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Вода – 200 мл
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 20 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати прісне тісто для піци без дріжджів легко! У миску відповідного розміру просіваємо борошно пшеничне. Поверх висипаємо вказану кількість розпушувача, солі і цукрового піску. Збиваємо виделкою сухі компоненти.
Вливаємо в сипку суміш холодну воду.
Додаємо рослинне масло. Ложкою змішуємо всі разом – виходять розсипчаста маса з борошняних шматочків.
Розбиваємо яйце в полузамешанное тісто.
Розмішуємо яйце і вводимо його в борошняну крихту. Руками закінчуємо заміс тесту – воно виходить в міру крутим, пластичним. При необхідності додаємо більше борошна, якщо тісто вийшло занадто м’яким.
Викладаємо тісто на посипану борошном поверхню і вимішуємо руками пару хвилин. Потім розгортаємо його качалкою в тонкий пласт. Оптимальна товщина – три міліметри.
Викладаємо тісто на змащене маслом деко або форму. Укладаємо передбачену начинку.
Випікаємо піцу на такому тесті при температурі 200 градусів протягом двадцяти-двадцяти п’яти хвилин орієнтовно.
Приємного апетиту!
Бездріжджове тісто для піци на воді Тісто для домашньої піци в духовці Тісто для піци без дріжджів на воді з яйцем Тісто для піци за 10 хвилин як у піцерії Тісто для піци як у піцерії