Прісно тісто замішується за лічені хвилини на основі борошна і води. Додатково додаємо яйце і рослинне масло – можна використовувати не тільки традиційне оливкова, але і будь-яке рослинне без запаху. Щоб основа піци на прісному тісті не вийшла занадто щільною, при замісі додаємо розпушувач. В якості начинки можна використовувати будь-які інгредієнти. Такий тип тесту добре «приймає» вологі овочі і жирні продукти: томати, перці, бекон, салямі та ін


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Вода – 200 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 20 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати прісне тісто для піци без дріжджів легко! У миску відповідного розміру просіваємо борошно пшеничне. Поверх висипаємо вказану кількість розпушувача, солі і цукрового піску. Збиваємо виделкою сухі компоненти.

Вливаємо в сипку суміш холодну воду.

Додаємо рослинне масло. Ложкою змішуємо всі разом – виходять розсипчаста маса з борошняних шматочків.

Розбиваємо яйце в полузамешанное тісто.

Розмішуємо яйце і вводимо його в борошняну крихту. Руками закінчуємо заміс тесту – воно виходить в міру крутим, пластичним. При необхідності додаємо більше борошна, якщо тісто вийшло занадто м’яким.

Викладаємо тісто на посипану борошном поверхню і вимішуємо руками пару хвилин. Потім розгортаємо його качалкою в тонкий пласт. Оптимальна товщина – три міліметри.

Викладаємо тісто на змащене маслом деко або форму. Укладаємо передбачену начинку.

Випікаємо піцу на такому тесті при температурі 200 градусів протягом двадцяти-двадцяти п’яти хвилин орієнтовно.

Приємного апетиту!

Бездріжджове тісто для піци на воді Тісто для домашньої піци в духовці Тісто для піци без дріжджів на воді з яйцем Тісто для піци за 10 хвилин як у піцерії Тісто для піци як у піцерії