Поєднання яблук і кориці ніколи не вийде з моди», а якщо це поєднання розбавити цитрусовою ноткою, то в результаті ви отримаєте бурштинове варення з неповторним ароматом. Як правило, це ласощі, першим летить святкового столу.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Яблука (очищені) – 5 кг
  • Апельсин – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1,5 кг
  • Кориця мелена – 2 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати прозоре варення з яблук часточками і з апельсином. Яблука добре промиваємо і прямо в шкірці нарізаємо шматочками товщиною приблизно 0,3 міліметра, не забуваємо позбутися від насіннєвої коробочки і кісточок. Коли все готово – перекладаємо в каструлю або таз з емальованим покриттям.

Скибочки засипаємо півтора кілограмами цукрового піску і залишаємо в прохолодному місці на 24 год.

За добу фрукти дадуть свій сік і просочаться солодким сиропом.

Посуд ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо 20-25 хвилин. Потім знімаємо каструлю з плити і залишаємо остигати на 8-10 годин.

Варіння повторюємо і в цей раз додаємо сік, вичавлений з двох апельсинів і дрібно нарізану м’якоть.

Ретельно, але акуратно перемішуємо масу і готуємо ще 15-20 хвилин.

Після другої варіння, напівготове варення набуває чудовий бурштиновий колір.

При третьому етапі варіння, додаємо корицю, перемішуємо і доводимо до кипіння, варимо не більше 5 хвилин.

Наше апельсиново-яблучне варення готове. У гарячому вигляді розливаємо по стерильним банкам і закатуємо спеціальною машинкою.

Залишаємо на столі до повного охолодження і зберігаємо в льосі або підвалі. Приємного апетиту!

Варенье