Поєднання яблук і кориці ніколи не вийде з моди», а якщо це поєднання розбавити цитрусовою ноткою, то в результаті ви отримаєте бурштинове варення з неповторним ароматом. Як правило, це ласощі, першим летить святкового столу.
Інгредієнти: на 3 л.
- Яблука (очищені) – 5 кг
- Апельсин – 2 шт.
- Цукор-пісок – 1,5 кг
- Кориця мелена – 2 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати прозоре варення з яблук часточками і з апельсином. Яблука добре промиваємо і прямо в шкірці нарізаємо шматочками товщиною приблизно 0,3 міліметра, не забуваємо позбутися від насіннєвої коробочки і кісточок. Коли все готово – перекладаємо в каструлю або таз з емальованим покриттям.
Скибочки засипаємо півтора кілограмами цукрового піску і залишаємо в прохолодному місці на 24 год.
За добу фрукти дадуть свій сік і просочаться солодким сиропом.
Посуд ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо 20-25 хвилин. Потім знімаємо каструлю з плити і залишаємо остигати на 8-10 годин.
Варіння повторюємо і в цей раз додаємо сік, вичавлений з двох апельсинів і дрібно нарізану м’якоть.
Ретельно, але акуратно перемішуємо масу і готуємо ще 15-20 хвилин.
Після другої варіння, напівготове варення набуває чудовий бурштиновий колір.
При третьому етапі варіння, додаємо корицю, перемішуємо і доводимо до кипіння, варимо не більше 5 хвилин.
Наше апельсиново-яблучне варення готове. У гарячому вигляді розливаємо по стерильним банкам і закатуємо спеціальною машинкою.
Залишаємо на столі до повного охолодження і зберігаємо в льосі або підвалі. Приємного апетиту!
Варенье