В основу з пісочного тіста викладаються ягоди чорниці і все заливається сумішшю з сиру, сметани, яєць, цукру і ваніліну. Пиріг випікається протягом 20 хвилин, а потім остуджується в холодильнику.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Для тіста: –
- Житнє обдирне борошно – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль 0.25 ч. л.
- Для начинки: –
- Чорниця – 250 гр.
- Сметана 15% або Сметана 20% – 250 гр.
- Сир – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Ванілін – 1 щіпка
Процес приготування:
Щоб приготувати пиріг із сиром, сметаною і чорницею, починаємо з пісочного тіста. В підходящу ємність відправляємо житнє і пшеничне борошно, сіль, цукровий пісок і холодне вершкове масло, нарізане кубиками.
Розтираємо все, поки не утвориться крихта. Це можна робити руками або за допомогою блендера.
Розбиваємо в ємність одне яйце і замішуємо тісто. Воно повинно вийде пластичним.
Беремо форму для запікання діаметром 26 см і розподіляємо по ній тісто. Ліпимо бортики. Розігріваємо духовку до 180оС і запікаємо корж 15 хвилин.
У цей час робимо заливку. В зручну ємність відправляємо сир, сметану, цукор-пісок, ванілін і яйця. Ретельно збиваємо міксером або блендером до отримання однорідної маси.
Дістаємо основу з духовки і відправляємо в неї чорницю.
Заливаємо все сметанно-сирною масою і відправляємо в духовку на 20 хвилин при 180оС.
Готового пирога спочатку даємо охолонути при кімнатній температурі, а потім ставимо в холодильник на пару годин, щоб начинка застигла. Розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу з кавою або чаєм. Приємного апетиту!
Заливний пиріг Пиріг з чорницею і сметанною заливкою Тісто для заливного пирога