В сезон свіжої вишні рекомендуємо приготувати такий пиріг. Дуже соковитий, ароматний, красивий, так і готується простіше, ніж може здатися. Тісто швидко замішуємо на кефірі, розкачуємо, нарізаємо смужками, «ховаємо» у них вишню і формуємо пиріг. На випікання знадобиться не більш півгодини. При подачі щедро посипаємо випічку цукровою пудрою. Від шматочка такої краси ніхто не відмовиться.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно – 3 – 3.5 склянки
- Ванільний цукор – 1 ст. л.
- Кефір – 1 склянка
- Масло вершкове – 150 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- Вишня – 500 – 600 гр.
- Цукор-пісок – 1/2 склянки
- Крохмаль кукурудзяний – 1/2 склянки
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Почнемо готувати пиріг Равлик з вишнею на кефірі. Вишню промиваємо й обсушуємо. Вершкове масло дістаємо з холодильника заздалегідь, щоб воно размягчилось. Звільняємо вишню від кісточок.
В миску просіваємо борошно, висипаємо до неї сіль, ванільний цукор, розпушувач, перемішуємо.
М’яке вершкове масло ріжемо кубиками й викладаємо їх у суху суміш. Розтираємо все разом в крихту.
Збиваємо яйце, додаємо отриману крихту і кефір.
Замішуємо тісто.
Ділимо все тісто на невеликі кульки і розкачуємо кожен кульку в пласт завтовшки 1-2 міліметра.
Розрізаємо на дві частини вздовж, як на фото.
Посипаємо смужки крохмалем і цукром, викладаємо вишні. Защипуємо краю смужок.
На змащений маслом пергамент викладаємо «ковбаски» з вишнею всередині у вигляді спіралі.
Наступну заготівлю з’єднуємо з попередньою і продовжуємо оформляти пиріг у вигляді спіралі.
У підсумку вийде такий вид пирога.
Ставимо деко з пирогом в розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо приблизно двадцять п’ять-тридцять хвилин до золотистого кольору. Готовий виріб має зарум’янитися. Дістаємо пиріг з духовки, посипаємо цукровою пудрою, даємо йому охолонути.
Потім нарізаємо випічку шматочками – на зрізі чітко видно вишні в тесті.
Приємного апетиту!
Булочки Равлики Пиріг з вишнею в духовці Пиріг з вишнею на кефірі Пироги Пироги з вишнею