В сезон свіжої вишні рекомендуємо приготувати такий пиріг. Дуже соковитий, ароматний, красивий, так і готується простіше, ніж може здатися. Тісто швидко замішуємо на кефірі, розкачуємо, нарізаємо смужками, «ховаємо» у них вишню і формуємо пиріг. На випікання знадобиться не більш півгодини. При подачі щедро посипаємо випічку цукровою пудрою. Від шматочка такої краси ніхто не відмовиться.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно – 3 – 3.5 склянки
  • Ванільний цукор – 1 ст. л.
  • Кефір – 1 склянка
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вишня – 500 – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 1/2 склянки
  • Крохмаль кукурудзяний – 1/2 склянки
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Почнемо готувати пиріг Равлик з вишнею на кефірі. Вишню промиваємо й обсушуємо. Вершкове масло дістаємо з холодильника заздалегідь, щоб воно размягчилось. Звільняємо вишню від кісточок.

В миску просіваємо борошно, висипаємо до неї сіль, ванільний цукор, розпушувач, перемішуємо.

М’яке вершкове масло ріжемо кубиками й викладаємо їх у суху суміш. Розтираємо все разом в крихту.

Збиваємо яйце, додаємо отриману крихту і кефір.

Замішуємо тісто.

Ділимо все тісто на невеликі кульки і розкачуємо кожен кульку в пласт завтовшки 1-2 міліметра.

Розрізаємо на дві частини вздовж, як на фото.

Посипаємо смужки крохмалем і цукром, викладаємо вишні. Защипуємо краю смужок.

На змащений маслом пергамент викладаємо «ковбаски» з вишнею всередині у вигляді спіралі.

Наступну заготівлю з’єднуємо з попередньою і продовжуємо оформляти пиріг у вигляді спіралі.

У підсумку вийде такий вид пирога.

Ставимо деко з пирогом в розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо приблизно двадцять п’ять-тридцять хвилин до золотистого кольору. Готовий виріб має зарум’янитися. Дістаємо пиріг з духовки, посипаємо цукровою пудрою, даємо йому охолонути.

Потім нарізаємо випічку шматочками – на зрізі чітко видно вишні в тесті.

Приємного апетиту!

Булочки Равлики Пиріг з вишнею в духовці Пиріг з вишнею на кефірі Пироги Пироги з вишнею