Ніжний сирний десерт з додаванням свіжих фруктів, а саме абрикосів у поєднанні з пісочним тістом – це відмінне доповнення до будь-якого чаювання або святкового столу. Пиріг готується з найбільш доступних інгредієнтів, які з легкістю можна знайти в кожному продуктовому магазині. Здивуйте себе і своїх близьких!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Для тіста: –
- Борошно – 180 гр.
- Маргарин вершковий – 180 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Для начинки: –
- Сир – 500 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Абрикоси – 18 – 20 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Ванілін – 1 ч. л.
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Як почати готувати пиріг з абрикосами і сиром на пісочному тісті? Починаємо з підготовки основних продуктів: необхідно відміряти потрібну кількість борошна, цукру, маргарину і фруктів. У глибокому посуді з’єднуємо просіяне через сито борошно з розпушувачем і однієї дрібкою солі.
Додаємо 100 грам цукрового піску і гарненько перемішуємо сипку суміш.
Маргарин варто брати кімнатної температури, його також додаємо в тару.
Руками або за допомогою виделки перетираємо до консистенції дрібної крихти.
В інший піалі змішуємо півкілограма сиру з цукром і ваніліном.
Вбиваємо два яйця і блендером або міксером збиваємо масу до легкості і збільшення в об’ємі.
Фрукти розрізаємо на дві частини, виймаємо всі кісточки.
Форму для запікання промазуємо вершковим маслом і засипаємо крихтою, злегка трамбуючи руками і вирівнюючи в рівну поверхню.
Поверх основи кладемо половинки абрикосів і «ховаємо» їх під сирною масою.
Після сиру, викладаємо ще один фруктовий шар і відправляємо в духовку на 40-45 хвилин (залежно від потужності вашого духової шафи) при температурі 200 градусів.
Після закінчення часу дістаємо ароматний пиріг, даємо трохи охолонути і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Відкритий пиріг з абрикосами Пиріг з абрикосами Пиріг з абрикосами в духовці Пиріг з абрикосами на пісочному тесте