Пишний здобний пиріг з абрикосів – це чудовий десерт до чаю, який можна приготувати з найбільш доступних інгредієнтів. Випічка з додаванням садових фруктів апріорі не може бути не смачною!
Інгредієнти: на 12 порц.
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Сухі дріжджі – 10 гр.
- Масло соняшникова 50 мл
- Масло вершкове – 50 гр.
- Борошно – 800 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Абрикоси – 200 гр.
- Ванілін – за смаком
- Яєчний жовток – 1 шт.
Процес приготування:
Готувати відкритий абрикосовий пиріг із дріжджового тіста просто! У мікрохвильовій печі підігріваємо молоко і у нього додаємо цукровий пісок і 10 грамів дріжджів.
Залишаємо молочну суміш на 10-15 хвилин, для того, щоб дріжджі активувалися. Якщо через 15 хвилин консистенція маси не змінилася – перемішуємо і чекаємо ще 5-7 хвилин.
Одне куряче яйце злегка збиваємо виделкою або вінчиком, додаємо сіль, ванілін, олію і вершкове масло і гарненько перемішуємо до однорідності, потім вливаємо в молочну суміш.
В отриману масу поступово вводимо просіяне через сито борошно.
вимішуємо Руками еластичне тісто, накриваємо рушником або харчовою плівкою і прибираємо в тепле непроветриваемое місце – підніматися.
Через 35-40 хвилин розкриваємо тісто, воно збільшилося в об’ємі в кілька разів.
Тісто ділимо на дві і одну частину акуратно викладаємо на дно форми для запікання (рекомендується попередньо вистелити пергаментним папером для запікання).
На основу викладаємо половинки свіжих або заморожених абрикосів, рівномірно розподіляємо їх.
З другої частини тесту робимо прикраси, наприклад, квіти або листочки – все залежить від вашої фантазії. Напівготовий пиріг рясно змащуємо збитим жовтком і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.
Готовий пиріг виймаємо з духовки кафа і даємо трохи охолонути.
Розрізаємо на порції і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Відкритий пиріг з абрикосами Пироги