Пишний здобний пиріг з абрикосів – це чудовий десерт до чаю, який можна приготувати з найбільш доступних інгредієнтів. Випічка з додаванням садових фруктів апріорі не може бути не смачною!


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Молоко коров’яче – 250 мл
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Сухі дріжджі – 10 гр.
  • Масло соняшникова 50 мл
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Борошно – 800 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Абрикоси – 200 гр.
  • Ванілін – за смаком
  • Яєчний жовток – 1 шт.

Процес приготування:

Готувати відкритий абрикосовий пиріг із дріжджового тіста просто! У мікрохвильовій печі підігріваємо молоко і у нього додаємо цукровий пісок і 10 грамів дріжджів.

Залишаємо молочну суміш на 10-15 хвилин, для того, щоб дріжджі активувалися. Якщо через 15 хвилин консистенція маси не змінилася – перемішуємо і чекаємо ще 5-7 хвилин.

Одне куряче яйце злегка збиваємо виделкою або вінчиком, додаємо сіль, ванілін, олію і вершкове масло і гарненько перемішуємо до однорідності, потім вливаємо в молочну суміш.

В отриману масу поступово вводимо просіяне через сито борошно.

вимішуємо Руками еластичне тісто, накриваємо рушником або харчовою плівкою і прибираємо в тепле непроветриваемое місце – підніматися.

Через 35-40 хвилин розкриваємо тісто, воно збільшилося в об’ємі в кілька разів.

Тісто ділимо на дві і одну частину акуратно викладаємо на дно форми для запікання (рекомендується попередньо вистелити пергаментним папером для запікання).

На основу викладаємо половинки свіжих або заморожених абрикосів, рівномірно розподіляємо їх.

З другої частини тесту робимо прикраси, наприклад, квіти або листочки – все залежить від вашої фантазії. Напівготовий пиріг рясно змащуємо збитим жовтком і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.

Готовий пиріг виймаємо з духовки кафа і даємо трохи охолонути.

Розрізаємо на порції і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Відкритий пиріг з абрикосами Пироги