В період урожаю абрикосів можна радувати родину смачною випічкою з цими соковитими ароматними плодами. Один з найбільш простих і доступних рецептів – це пиріг на кефірі. Тісто замішується швидко і нескладно, а, мабуть, найбільш трудомісткий етап – це виймання кісточок з абрикосів.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно – 250 гр.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Кефір – 250 мл
- Ванілін – 1 щіпка
- Сіль – 1 щіпка
- Сода харчова – 12 ч. л.
- Абрикоси – 400 гр.
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Готувати пиріг з абрикосами на кефірі в духовці легко! Відразу обробляємо абрикоси: ретельно промиваємо їх, обсушуємо. Кожен плід розрізаємо вздовж на дві половини і вручну витягаємо кісточку. Кожну половинку потім розрізаємо на дві-три частини. Таким чином готуємо всі абрикоси.
Для приготування тіста розтоплюємо вершкове масло на плиті або в мікрохвильовій печі до рідкого стану. У миску розбиваємо яйця, додаємо розтоплене вершкове масло, кефір, цукровий пісок, сіль, соду, ванілін. Віночком або міксером збиваємо все разом до однорідності.
В отриману суміш просіваємо борошно, замішуємо однорідне тісто. Маса виходить гладкою, досить густий, приблизно, як сметана.
Форму для випічки змащуємо рослинним маслом. Якщо форма силіконова, то можна і не змащувати. Виливаємо половину замішаного тіста в підготовлену форму, а зверху розкладаємо абрикоси шкіркою вгору. Заливаємо другою половиною тіста і повторюємо розкладку плодів. Якщо є час і бажання, можна укласти абрикоси зверху акуратно по колу. А можна просто в хаотичному порядку помістити плоди на тісто – який смак від цього не зміниться. Ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо тридцять п’ять – сорок хвилин до золотистого кольору.
Готовий пиріг дістаємо з духовки, злегка даємо охолонути і витягаємо з форми. Остуджуємо повністю, нарізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Відкритий пиріг з абрикосами Пиріг з абрикосами Пиріг з абрикосами в духовці Пироги