Якщо ви хочете приготувати пиріг з малиною, пропонуємо використовувати «тертий» метод: малинова начинка поміщається між двома шарами пісочного тіста, один з яких натерт на тертці. Завдяки цьому верхня скоринка виходить рельєфною і повітряної. Малину можна брати як свіжу, так і заморожену (попередньо розморозити).
Інгредієнти: на 6 порції.
- Маргарин вершковий – 180 гр.
- Сода харчова – 12 ч. л.
- Лимонна кислота – 12 ч. л.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно – 3 склянки
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
- Малина – 1,5 ст.
- Крохмаль картопляний – 2 ст. л.
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування тертого пирога з малиною? Малину заздалегідь розморожуємо. Виділився сік зливаємо, щоб не перезволожити потім при випічці тісто. Маргарин дістаємо з холодильника, щоб він став м’яким.
Лимонну кислоту будемо додавати разом з іншими сухими інгредієнтами. Щоб вона добре розчинилася в тесті, рекомендуємо подрібнити її кристалики зворотною стороною ложки або товкачиком в порошок.
Розм’якшений маргарин поміщаємо в миску і розтираємо з звичайним цукром і ванільний цукром.
Додаємо яйця.
Перемішуємо до відносної однорідності.
Всипаємо просіяне борошно разом з содою і порошком лимонної кислоти. Замішуємо еластичне м’яке тісто. Бажано замішувати його швидко і довго не працювати руками, так як тісто від надлишкового замісу може стати жорстким. Ділимо тісто на три частини. Дві з них будемо розподіляти за формою, а одну третину поміщаємо в морозилку, щоб вона стала твердіше.
Форму для випічки змащуємо рослинним маслом. Також можна застелити дно промасленим пергаментом, щоб потім легше було витягати вже готовий пиріг. Пісочне тісто (залишені 2/3 від загальної кількості тесту) розподіляємо руками по дну форми і робимо невеликі бортики. Маса досить м’яка, тому розподіляється за формою легко і без зусиль.
Посипаємо тісто у формі крохмалем.
Малину перебираємо, промиваємо, добре обсушуємо на рушник від залишкової вологи. Якщо ягоди були розморожені, то зайвий сік зливаємо. Ягоди попередньо змішуємо з цукром за смаком і викладаємо на тісто. Розподіляємо ягідну масу рівномірно по всій площі.
Охолоджену третину тесту натираємо на крупній тертці зверху на малинову начинку. Як варіант, якщо ви не дочекалися, і тісто не встигло повністю охолонути, можна відривати невеликі шматочки і розподіляти їх на ягодах.
Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Форму зі сформованим пирогом ставимо у вже розігріту духовку і випікаємо 30-35 хвилин. Рельєфна поверхня тіста повинна красиво зарум’янитися.
Готовий пиріг дістаємо з духовки і охолодити. Після охолодження випічку витягаємо з форми і розрізаємо на порції.
Приємного апетиту!
Пиріг з малиною Пиріг з малиною в духовці Пироги