Соковитий, вологий, просочений абрикосовим соком пиріг, який можна випекти в мультиварці. Тісто замішуємо на основі йогурту, причому від того, який саме продукт візьмемо, буде в підсумку залежати відтінок смаку готової випічки. Якщо хочете, щоб в багатошаровій відчувалися тільки абрикоси, то краще брати натуральний йогурт без добавок. А якщо ви не проти додаткового фруктового присмаку, то додайте йогурт з наповнювачем.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно – 240 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Йогурт – 200 мл
  • Масло рослинне – 80 мл
  • Абрикоси – 300 гр.
  • Масло рослинне – для змазування
  • Цукрова пудра для прикраси

Процес приготування:

Як приготувати пиріг з абрикосами в мультиварці? Для приготування тіста в миску просіваємо борошно, додаємо розпушувач і цукровий пісок, перемішуємо сухі інгредієнти. Далі додаємо яйця і вливаємо йогурт. Тут є невеликий нюанс: якщо йогурт несолодкий, то цукор кладемо в зазначеній кількості. Якщо ж йогурт вже солодкий, то обсяг цукру в тісті зменшуємо, орієнтуючись на власні смакові переваги, інакше пиріг вийде занадто солодким.

В останню чергу вливаємо олію, додаємо борошно і віночком замішуємо однорідне тісто середньої густоти.

Абрикоси можна використовувати не тільки свіжі, але й консервовані. У будь-якому випадку їх важливо звільнити від кісточок: кожен плід розрізаємо вздовж на дві половини і вручну витягаємо кісточку. Аналогічним чином готуємо всі абрикоси. Чашу мультиварки змащуємо рослинним маслом. Викладаємо на дно половинки абрикосів шкіркою вниз.

Далі акуратно виливаємо на абрикоси приготоване тісто, вирівнюємо поверхню. Ставимо чашу з тестом в мультиварку, вибираємо режим «Випічка» на одну годину. Стартуємо.

Після закінчення зазначеного часу мультиварку відкриваємо, пиріг перевертаємо на блюдо і даємо йому повністю охолонути. Перед подачею рясно посипаємо поверхню цукровою пудрою.

Приємного апетиту!

Бісквітна шарлотка Заливний пиріг Пироги ПП шарлотка Тісто для заливного пирога Шарлотка в мультиварці