Розкатаний пласт дріжджового тіста посипається крохмалем і зверху кладуть нарізані яблука і брусниця, які присипаються цукром. Пиріг закривається тонкими смужками з тіста і запікається протягом півгодини.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Молоко коров’яче – 240 мл
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Сухі дріжджі – 2 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Для начинки: –
- Яблука – 5 шт.
- Брусниця – 1 склянка
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
- Для змазування: –
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Молоко коров’яче – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ч. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати пиріг з брусницею і яблуками з дріжджового тесту, ми готуємо тісто з допомогою хлібопічки, але його можна приготувати і руками. В чашу хлібопічки виливаємо молоко, додаємо два яйця і розтоплене вершкове масло.
Далі засипаємо борошно, цукровий пісок і сіль. В центрі робимо поглиблення і додаємо туди дріжджі. Вибираємо швидкий цикл для грубки на 45 хвилин.
Дістаємо тісто з хлібопічки і обминаємо його.
Відокремлюємо від нього приблизно 1/5, яку ми будемо використовувати для прикраси. Тісто розкачуємо на присипаної борошном робочій поверхні в пласт близько 5 мм завтовшки.
Деко змащуємо вершковим маслом або застеляємо силіконовим килимком. Викладаємо на нього розкатаний пласт і робимо бортики.
Рівномірно посипаємо його крохмалем, щоб той ввібрав сік, який буде виділяти начинка.
Яблука ретельно промиваємо, видаляємо серцевину і тонко нарізаємо. Викладаємо їх на крохмаль.
Зверху рівномірно розподіляємо перетерту з цукром брусницю.
Посипаємо все цукровим піском і загортаємо краї тіста.
що Залишився шматок тіста тонко розкачуємо і нарізаємо його тонкими смужками. Кожну з них звертаємо в джгутик.
Викладаємо їх зверху у вигляді «сітки» і залишаємо пиріг на 10 хвилин.
Розігріваємо духовку до 190 градусів і випікаємо в ній виріб протягом 30-35 хвилин. За 10 хвилин до готовності змащуємо поверхню сумішшю жовтка, молока і рослинної олії.
Готовий пиріг накриваємо рушником і даємо трохи охолонути. Потім нарізаємо його порційними шматочками і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Пироги