Для солодкого пирога зі смородиною замішується легке пористе тісто. Його солодкість добре поєднується з приємною кислинкою смородини. Тісто замішуємо на сметані, тільки не дуже жирної і з додаванням розпушувача. У цьому рецепті вам пропонується посипати крихтою. Випічка до домашнього чаювання вийде чудової і припаде до смаку дітям.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно – 250 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 0.5 пакетів
  • чорна Смородина – 300 гр.
  • Маргарин вершковий – 70 гр.
  • Ванілін – 0.5 пакетів

Процес приготування:

Як приготувати солодкий пиріг з чорною смородиною? Спочатку підготуйте в потрібній кількості всі зазначені в рецепті інгредієнти для випічки смородинового пирога.

В посуд для замішування тіста покладіть сметану, насипте до неї цукор, ванілін і розпушувач тіста, розбийте два курячих яйця і за допомогою міксера добре збийте. Потім до цієї рідкої маси насипте просіяне на сито борошно і так само міксером замісіть тісто до однорідної і без грудочок текстури. Воно повинно вийти досить густим.

На обробну дошку насипте 5 ст. л. борошна, покладіть до неї маргарин і ножем ці інгредієнти порубаєте до стану дрібної крихти.

Тісто викладіть в змащену маслом форму для випічки. Потім на тісто рівномірно розкладіть чорну смородину. Якщо у вас заморожена ягода, розморожувати не треба.

Поверх смородини рівномірно насипте приготовану крихту. Випікайте пиріг у духовці, розігрітій до 180°С протягом 25 хвилин.

Спечений солодкий пиріг з чорною смородиною остудіть, за бажанням посипте цукровою пудрою, наріжте на порційні шматочки і подавайте до чаю.

Смачною і вдалою випічки!

Заливний пиріг Заливний пиріг на сметані Пиріг з чорною смородиною Пиріг з чорною смородиною в духовке Пироги Тісто для заливного пирога