Брусниця, завдяки своїм корисним властивостям, часто використовується як ліки від застуди, для зміцнення судин і для зміцнення імунітету. Пиріг з брусницею відмінно підійде в якості десерту для будь-якого заходу.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Брусниця – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Борошно – 300 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор-пісок (для крему) – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати пиріг з брусницею в мультиварці? Розтоплене масло змішуємо з цукром. Вбиваємо яйця і розбиваємо міксером або блендером.

Перемішуємо борошно і розпушувач, поступово додаючи в підготовлену суміш. Вимішуємо тісто до того моменту, поки воно не перестане прилипати до рук.

Розстилаємо на дно пергамент мультиварки і викладаємо на нього розкатане тісто. Формуємо бортики.

Викладаємо промиту і підсушену брусницю з цукром на тісто. Можна замість брусниці використовувати варення.

Вибираємо режим «Випічка» і випікаємо протягом 50 хвилин. В цей час готуємо крем зі сметани, збитою з цукром, сметану краще брати з більш високою жирністю. По завершенню 50 хвилин, перевіряємо сірником або зубочисткою готовність нашого пирога.

Збитою сметаною з цукром поливаємо готовий пиріг і поміщаємо в холодильник на 2 години. Він повинен просочитися, а сметана – застигнути. Можна чим–небудь прикрасити на ваш розсуд. Брусничний пиріг в мультиварці готовий! Приємного апетиту!

Пироги