Домашня випічка, приготовлена своїми руками і з якісних продуктів, останнім часом все більш популярною на відміну від магазинної випічки. Не винятком є і домашні пироги з дріжджового тіста, а чудовою начинкою для них буде брусниця. Її кислуватий смак поєднується з солодким тістом, так і ця ягода при випічці не втрачає свій яскравий малиновий колір. На дріжджовий пиріг потрібно більше часу, але це компенсує відмінний смак десерту.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно – 250 гр.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Молоко коров’яче – 125 мл
- Сухі дріжджі – 5 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Для начинки: –
- Брусниця – 300 гр.
- Сметана 26% – 300 гр.
- Ванільний цукор – 10 гр.
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
Процес приготування:
Рецепт приготування пирога з брусницею з дріжджового тіста зі сметаною заливкою смачний! Вершкове масло розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані і трохи остудіть.
В окремій мисочці розчиніть сухі дріжджі теплим молоком.
В посуд для замішування тіста перелийте розтоплене масло, розчинені в молоці дріжджі, насипте три ложки цукру і дрібку солі. Ці інгредієнти добре перемішайте ложкою.
Вказане в рецепті кількість борошна спочатку просійте на сито, потім пересипте її до рідких інгредієнтів і замісіть тісто. Замішане тісто не повинно бути тугим, тому борошно додайте в трохи більшій чи меншій кількості.
прикрийте Тісто серветкою і поставте на 1 годину в тепле місце, щоб воно підійшло.
Після закінчення цього часу тісто трохи рукою обімніть, потім розкачайте в тонкий коржик і укладіть на змащене маслом деко.
Поверх тіста насипте рівним шаром підготовлену брусницю. Залиште пиріг на 20 хвилин в теплі для расстойки.
Випікайте пиріг у духовці, розігрітій до 180°С протягом 40 хвилин до золотистого кольору.
За цей час в окремій мисочці збийте міксером жирну (не менше 30%) сметану з цукром звичайним і ванільним.
Густину сметани можете збільшити, відкинувши її на сито з шматочком марлі в 2 шари.
Пиріг з брусницею на дріжджовому тесті готовий. Його повністю остудіть, потім намажте приготованим сметанним кремом і можете подавати до столу.
Смачною і вдалою випічки!