Домашня випічка, приготовлена своїми руками і з якісних продуктів, останнім часом все більш популярною на відміну від магазинної випічки. Не винятком є і домашні пироги з дріжджового тіста, а чудовою начинкою для них буде брусниця. Її кислуватий смак поєднується з солодким тістом, так і ця ягода при випічці не втрачає свій яскравий малиновий колір. На дріжджовий пиріг потрібно більше часу, але це компенсує відмінний смак десерту.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Молоко коров’яче – 125 мл
  • Сухі дріжджі – 5 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Для начинки: –
  • Брусниця – 300 гр.
  • Сметана 26% – 300 гр.
  • Ванільний цукор – 10 гр.
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.

Процес приготування:

Рецепт приготування пирога з брусницею з дріжджового тіста зі сметаною заливкою смачний! Вершкове масло розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані і трохи остудіть.

В окремій мисочці розчиніть сухі дріжджі теплим молоком.

В посуд для замішування тіста перелийте розтоплене масло, розчинені в молоці дріжджі, насипте три ложки цукру і дрібку солі. Ці інгредієнти добре перемішайте ложкою.

Вказане в рецепті кількість борошна спочатку просійте на сито, потім пересипте її до рідких інгредієнтів і замісіть тісто. Замішане тісто не повинно бути тугим, тому борошно додайте в трохи більшій чи меншій кількості.

прикрийте Тісто серветкою і поставте на 1 годину в тепле місце, щоб воно підійшло.

Після закінчення цього часу тісто трохи рукою обімніть, потім розкачайте в тонкий коржик і укладіть на змащене маслом деко.

Поверх тіста насипте рівним шаром підготовлену брусницю. Залиште пиріг на 20 хвилин в теплі для расстойки.

Випікайте пиріг у духовці, розігрітій до 180°С протягом 40 хвилин до золотистого кольору.

За цей час в окремій мисочці збийте міксером жирну (не менше 30%) сметану з цукром звичайним і ванільним.

Густину сметани можете збільшити, відкинувши її на сито з шматочком марлі в 2 шари.

Пиріг з брусницею на дріжджовому тесті готовий. Його повністю остудіть, потім намажте приготованим сметанним кремом і можете подавати до столу.

Смачною і вдалою випічки!

Заливний пиріг Заливний пиріг на молоці Заливний пиріг на сметані Пироги Тісто для заливного пирога Тісто для заливного пирога на сметані