розкатане тісто висипається чорниця, яка посипається цукровим піском і крохмалем. Другий пласт розрізається на смужки, які прикрашають пиріг. Готовий виріб посипається цукровою пудрою і подається до столу.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Листкове тісто бездріжджове – 500 гр.
- Чорниця – 300 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 20 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Цукрова пудра – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати пиріг з чорницею з листкового бездріжджового тіста? Тісто заздалегідь дістаємо з морозильної камери і даємо йому розморозиться при кімнатній температурі. Відрізаємо частина і розкачуємо відповідно до форми для запікання. Форму змащуємо маслом і викладаємо туди пласт, рівномірно розподіляючи його.
Чорницю перебираємо, ретельно промиваємо під проточною водою і даємо їй повністю висохнути на паперовому рушнику. Перекладаємо її в форму з тестом, рівномірно посипаємо цукром і крохмалем. Обережно струшуємо, щоб все перемішалося між собою.
Другу частину тесту також трохи розкачуємо і вирізаємо з нього дві однакові по ширині смужки. Викладаємо їх зверху на начинку. Протикаємо дно пирога з допомогою виделки і змащуємо його поверхню збитим яйцем.
Розігріваємо духовку до 200оС і відправляємо туди виріб на 20 хвилин.
Готового пирога даємо охолонути, потім виймаємо його з форми і присипаємо цукровою пудрою. Розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу з гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!
Відкритий пиріг з чорницею Пиріг з замороженої чорниці Пиріг з чорницею Пироги