Пиріг з кабачків шарами – популярний літнє блюдо, яке може бути і закускою, і повноцінним стравою. І дійсно, цей смачний і запашну пиріг відмінно виглядає на святковому столі як закуска, але при цьому на сімейний обід або вечерю їм цілком можна нагодувати всіх домочадців.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Кабачки – 1 кг
- Сир плавлений – 150 гр.
- Морква – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Сметана – 150 гр.
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Готувати пиріг з кабачків шарами просто! Кабачки помити, очистити, видалити насіння, натерти на крупній тертці.
кабачки розбити яйця.
Перемішати кабачки з яйцями.
Додати до масі борошно, сіль і перець за смаком, ретельно перемішати.
Розігріти сковороду з рослинним маслом. Смажити кабачкові корчі до утворення золотистої рум’яної скоринки (вийде 3 коржа).
Цибулю дрібно порізати.
Моркву натерти на крупній тертці.
На невеликому вогні обсмажити цибулю до прозорості.
Додати до цибулі моркву, перемішати. Тушкувати 5 хвилин.
Зелень помити, дрібно порубати.
В окремій ємності змішати сметану з пропущеним через прес часником.
масу Посолити і добре перемішати.
Додати зелень.
Перемішати сметанний соус.
На блюдо викласти перший корж, промазати його плавленим сиром.
Викласти на плавлений сир моркву з цибулею.
Полити сметанним соусом.
Далі накрити всі другим коржем. повторити процедуру.
Зверху за бажанням прикрасити пиріг з кабачків шарами зеленню, помідорами чері та аренными перепелиними яйцями. Приємного апетиту!
Кабачки на сковороді швидко і смачно Пиріг з кабачків на сковороді Пироги Страви з кабачків Страви з кабачків на сковороді Торт з кабачків