Пиріг з кабачків шарами – популярний літнє блюдо, яке може бути і закускою, і повноцінним стравою. І дійсно, цей смачний і запашну пиріг відмінно виглядає на святковому столі як закуска, але при цьому на сімейний обід або вечерю їм цілком можна нагодувати всіх домочадців.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Кабачки – 1 кг
  • Сир плавлений – 150 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Сметана – 150 гр.
  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Готувати пиріг з кабачків шарами просто! Кабачки помити, очистити, видалити насіння, натерти на крупній тертці.

кабачки розбити яйця.

Перемішати кабачки з яйцями.

Додати до масі борошно, сіль і перець за смаком, ретельно перемішати.

Розігріти сковороду з рослинним маслом. Смажити кабачкові корчі до утворення золотистої рум’яної скоринки (вийде 3 коржа).

Цибулю дрібно порізати.

Моркву натерти на крупній тертці.

На невеликому вогні обсмажити цибулю до прозорості.

Додати до цибулі моркву, перемішати. Тушкувати 5 хвилин.

Зелень помити, дрібно порубати.

В окремій ємності змішати сметану з пропущеним через прес часником.

масу Посолити і добре перемішати.

Додати зелень.

Перемішати сметанний соус.

На блюдо викласти перший корж, промазати його плавленим сиром.

Викласти на плавлений сир моркву з цибулею.

Полити сметанним соусом.

Далі накрити всі другим коржем. повторити процедуру.

Зверху за бажанням прикрасити пиріг з кабачків шарами зеленню, помідорами чері та аренными перепелиними яйцями. Приємного апетиту!

Кабачки на сковороді швидко і смачно Пиріг з кабачків на сковороді Пироги Страви з кабачків Страви з кабачків на сковороді Торт з кабачків