Кабачок – легкозасвоюваний продукт, він багатий вітамінами та іншими корисними для організму людини речовинами, тому його вживання в їжу стає необхідністю. Рецепт кабачковий пиріг в мультиварці дозволить використовувати цей корисний інгредієнт в приготуванні дуже простого і, головне, смачної страви. Цей пиріг дуже подобається всім і завжди з’їдається до останньої крихти.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Кабачки – 400 гр.
  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Для того щоб приготувати пиріг з кабачків в мультиварці, сир натріть на крупній тертці.

Кабачок очистити від шкірки і також натерти на крупній тертці. Віджати з нього зайву рідину.

Зелень помити, дрібно порубати.

До сметані всипати соду, дочекатися появи пухирців. Потім додати до неї яйце, все ретельно збити.

В сметанно-яєчну масу поступово вводити борошно. До маси додати сир, кабачок і зелень, все добре перемішати.

Дно чаші мультиварки змастити рослинним маслом, вилити в неї підготовлену кабачкове тісто. Готувати пиріг в режимі «Випічка» 50 хвилин. Потім переключити на режим на «Підігрів» і залишити ще на 20 хвилин.

Готовий кабачковий пиріг акуратно витягти з мультиварки, за бажанням прикрасити свіжою зеленню.

Пиріг розрізати на шматочки і можна подавати до столу. Приємного апетиту!

Кабачки в мультиварці Пиріг з кабачків Пироги Страви з кабачків Торт з кабачків