Пиріг порадує Ваш погляд, яскравим помітним виглядом і побалує смакові рецептори ідеальним поєднанням шоколадного тіста і соковитою вишні. Для контрасту тісто ділимо на дві частини і одну з них залишаємо світлою, без какао. На зрізі такий пиріг виглядає просто дивовижно.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Какао-порошок – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Вишня – 120 гр.
  • Масло рослинне – для змазування
  • Цукрова пудра для прикраси

Процес приготування:

Готувати шоколадний пиріг з вишнею в мультиварці просто! У миску викладаємо цукор, сіль, і розбиваємо яйця.

Збиваємо до отримання піни.

Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника для розм’якшення.

Додаємо масло до яєчної піні, збиваємо ще раз.

Всипаємо просіяне борошно з розпушувачем і замішуємо тісто. Ділимо тісто на дві частини і одну з них висипаємо какао, перемішуємо.

Чашу мультиварки змащуємо рослинним маслом. Викладаємо в неї світлу половину тіста.

Вишню звільняємо від кісточок, зливаємо сік.

Далі розподіляємо на світлому тесті вишню без кісточок.

Закриваємо вишню другою половиною шоколадного тіста. На поверхні також можна розкласти кілька ягід, обвалявши їх у борошні.

Ставимо чашу з тестом в мультиварку, вибираємо режим «Випічка» на одну годину двадцять хвилин. Стартуємо. Після закінчення зазначеного часу готовий виріб витягуємо з чаші, даємо охолонути й нарізаємо шматочками.

Приємного апетиту!

Пироги Пироги з вишней