Тісто на майонезі для заливного пирога цікаво тим, що замішується швидко і просто, виходить рідким і при цьому дає ніжний м’якуш рихлий. Щоб начинка з капусти гармонійно поєднувалася з пористої текстурою тіста, подрібнюємо її максимально тонко перед тим, як класти в пиріг. Для смаку і кольору також додаємо трохи моркви. Поверхня посипаємо кунжутом – це не тільки прикрашає пиріг, але і надає йому приємні смакові нотки.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 3 шт.
- Майонез – 100 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Цукор-пісок – за смаком
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Прованські трави – 1 ч. л.
- Капуста білокачанна – 500 гр.
- Сир Пармезан – 40 гр.
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Як почати готувати пиріг з капустою з рідкого тіста на майонезі в духовці? Білокачанну капусту подрібнюємо ножем або за допомогою комбайна. Також можна подрібнити її за допомогою спеціальної терки. Добре обжимаем руками нарізану масу, щоб пом’якшити її і зменшити обсяг.
Замішуємо тісто. У миску розбиваємо яйця, додаємо майонез, кефір, сіль та цукровий пісок. Змішуємо рідкі інгредієнти до однорідності. Потім додаємо просіяне борошно і розпушувач. Активно вимішуємо тісто, щоб не залишилося грудочок.
Форму для випікання змащуємо невеликою кількістю рослинного масла.
Викладаємо у форму підготовлену капусту. Моркву чистимо від верхньої шкірки, миємо й натираємо на крупній тертці. Рівномірно висипаємо морквяну стружку поверх капусти.
Приготоване тісто виливаємо на начинку з капусти і моркви. Намагаємося робити це рівномірно, щоб пиріг вийшов рівним. Останній крок – посипання тесту зернятками кунжуту. Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Відправляємо в неї пиріг і випікаємо протягом сорока хвилин. В залежності від конкретної духовки час випікання може відрізнятися. До кінця процесу на поверхні повинна проявитися апетитна рум’яна кірочка.
Готовий пиріг дістаємо з духовки, даємо йому трохи охолонути, після чого виймаємо з форми. Розрізаємо на порції і подаємо до столу в гарячому або охолодженому вигляді.
Приємного апетиту!
Заливний пиріг Заливний пиріг з капустою без дріжджів Заливний пиріг з капустою на сметані і майонезі Заливний пиріг на сметані і майонезі Тісто для заливного пирога Тісто для заливного пирога з капустою