Тісто на майонезі для заливного пирога цікаво тим, що замішується швидко і просто, виходить рідким і при цьому дає ніжний м’якуш рихлий. Щоб начинка з капусти гармонійно поєднувалася з пористої текстурою тіста, подрібнюємо її максимально тонко перед тим, як класти в пиріг. Для смаку і кольору також додаємо трохи моркви. Поверхня посипаємо кунжутом – це не тільки прикрашає пиріг, але і надає йому приємні смакові нотки.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 3 шт.
  • Майонез – 100 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Прованські трави – 1 ч. л.
  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Сир Пармезан – 40 гр.
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Як почати готувати пиріг з капустою з рідкого тіста на майонезі в духовці? Білокачанну капусту подрібнюємо ножем або за допомогою комбайна. Також можна подрібнити її за допомогою спеціальної терки. Добре обжимаем руками нарізану масу, щоб пом’якшити її і зменшити обсяг.

Замішуємо тісто. У миску розбиваємо яйця, додаємо майонез, кефір, сіль та цукровий пісок. Змішуємо рідкі інгредієнти до однорідності. Потім додаємо просіяне борошно і розпушувач. Активно вимішуємо тісто, щоб не залишилося грудочок.

Форму для випікання змащуємо невеликою кількістю рослинного масла.

Викладаємо у форму підготовлену капусту. Моркву чистимо від верхньої шкірки, миємо й натираємо на крупній тертці. Рівномірно висипаємо морквяну стружку поверх капусти.

Приготоване тісто виливаємо на начинку з капусти і моркви. Намагаємося робити це рівномірно, щоб пиріг вийшов рівним. Останній крок – посипання тесту зернятками кунжуту. Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Відправляємо в неї пиріг і випікаємо протягом сорока хвилин. В залежності від конкретної духовки час випікання може відрізнятися. До кінця процесу на поверхні повинна проявитися апетитна рум’яна кірочка.

Готовий пиріг дістаємо з духовки, даємо йому трохи охолонути, після чого виймаємо з форми. Розрізаємо на порції і подаємо до столу в гарячому або охолодженому вигляді.

Приємного апетиту!

Заливний пиріг Заливний пиріг з капустою без дріжджів Заливний пиріг з капустою на сметані і майонезі Заливний пиріг на сметані і майонезі Тісто для заливного пирога Тісто для заливного пирога з капустою