З листкового бездріжджового тіста виходять шаруваті, крихкі і вироби хрусткі, які прекрасно поєднуються з кремовими начинками і свіжими, соковитими ягодами. Саме таким вийде пиріг за цим рецептом, а ще він настільки гарний, що його можна сміливо подавати до святкового столу.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Полуниця – 500 гр.
- Листкове тісто бездріжджове – 500 гр.
- Масло вершкове – 140 гр.
- Цукор-пісок – 80 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Лимонна цедра – 1 ст. л.
- Лікер – 2 ст. л.
- Ванільна есенція – 2 краплі
- Мигдальні пелюстки – 30 гр.
- Цукрова пудра – 80 гр.
Процес приготування:
Як приготувати пиріг з полуницею з листкового бездріжджового тіста? Дістаньте листкове бездріжджове тісто з упаковки і дайте йому повністю розморозитися. Вершкове масло наріжте на невеликі шматки і залиште постояти при кімнатній температурі на півгодини.
Розмерзається тісто покладіть на шматок пергаменту і розкачайте. У вас повинен вийти пласт тіста з товщиною 3-4 мм, з якого ви виріжте коло діаметром 30-33 див. Пергамент із заготівлею з тіста перенесіть на деко і поставте в заздалегідь розігріту до 180°С духовку.
Випікайте 10-15 хвилин, поки тісто добре підніметься і не зарум’яниться.
Дістаньте готовий листковий корж і притисніть його центральну частину, залишаючи відступ від краю рівний приблизно 2 див. Робіть це поки гарячий корж, використовуючи толовую ложку.
Підготуйте полуницю. Промийте її, видаліть листя, а потім обсушіть ягоди. Якщо ягода дрібна, то можете залишити її цілою, якщо велика – розрізати навпіл. У глибоку миску перекладіть м’яке масло, всипте в нього цукор і вбийте яйця. Збивайте масу віночком або міксером поки вона не стане однорідною. Потім додайте цедру лимона, лікер і ванільний екстракт. Якщо у вас немає лікеру та ванільного екстракту, то краще нічим не замінюйте ці інгредієнти, а готуйте пиріг без них. Він вийде все одно смачним, хоч і втратить цікаві смакові ноти.
Перекладіть масу в центр коржа, зверху розкладіть ягоди полуниці. Посипати мигдалевими пелюстками і цукровою пудрою (40 гр.). Поверніть корж з начинкою в духовку і випікайте при 180°С 20 хвилин.
Через 20 хвилин накрийте пиріг фольгою і випікайте ще близько 20-25, при цьому знизьте температуру до 160°С.
Пиріг з хрусткою листкової основою, ніжним кремом і полуницею готовий. Охолодіть його, а потім посипте цукровою пудрою. При подачі прикрасьте гілочками меліси або м’яти.
Приємного апетиту!
Пиріг з замороженою полуницею Пиріг з полуницею Пиріг з полуницею в духовці Пироги