Сподобається тим, хто любить заливні пироги, наприклад, зі сметанно-ягідною начинкою. Заварний крем – трохи солодший, але набагато більш ніжний, а по консистенції нагадує пудинг.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Масло вершкове – 280 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукрова пудра – 120 гр.
  • Молоко коров’яче – 400 мл
  • Ванільний цукор – 0.25 ч. л.
  • Крохмаль картопляний – 1 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 80 – 100 гр.
  • Приправа (на вибір) – за бажанням

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування пісочного пирога з вишнями і заварним кремом? Вишню попередньо промийте, обсушіть і видаліть кісточки. Перекладіть в миску і засипте цукром.

В окремій мисці для приготування заварного крему змішайте два жовтки і 40 грам цукру.

Просіяти у яєчну суміш одну столову ложку борошна і крохмаль, перемішайте до однорідності, розбиваючи всі грудочки.

В невеликому сотейнику на середньому вогні доведіть молоко до кипіння. Приблизно третина тонкою цівкою введіть в заготовку для заварного крему. Активно розмішуйте при цьому вміст миски, щоб жовток не почав згортатися від гарячого молока.

Добре перемішану основу поступово влийте до залишився молока в сотейник, також активно все перемішуючи. На маленькому вогні доведіть крем до закипання і варіть близько хвилини, постійно помішуючи. Зніміть сотейник з вогню, додайте до крему половину вершкового масла і перемішуйте до охолодження.

Другу половину вершкового масла збийте разом з цукровою пудрою, поки маса не посвітлішає і не стане по консистенції нагадувати крем.

Додайте один жовток, просіяне борошно і розпушувач і перемішайте все до отримання крихти.

Відміряйте 70 грам заварного крему і також додайте до тесту. Перемішуйте все до однорідності, потім сформуйте кулю, оберніть поліетиленом або харчовою плівкою і приберіть в холодильник на годину.

після вказаного часу розкачайте тісто в пласт товщиною приблизно 5 міліметрів, перенесіть його на форму для випічки і утрамбуйте. Бортики можете залишити такими, які вони вийшли, а можете обрізати і прибрати залишки тіста в морозильну камеру. В майбутньому ви в будь-який момент зможете його розморозити і приготувати ще що-небудь.

На дно піщаної основи викладіть половину заварного крему, розрівняти його по поверхні. Зверху викладіть вишню і також розподіліть рівним шаром. Залишився крем вилийте зверху на ягоди.

Випікайте пиріг у духовці протягом 40 хвилин при температурі 180 С. У разі, якщо пісочний борту будуть пропікається швидше, ніж начинка, можете накрити десерт фольгою і пекти до готовності.

Приємного апетиту!

Пиріг з замороженої вишнею Пироги