Це рецепт стане улюбленим і цінителів цікавих смакових поєднань. Вишня з шоколадом, безумовно, – головні інгредієнти в цьому пирозі. Вони забезпечать не тільки приголомшливо насичений і цікавий кисло-солодкий смак, але і презентабельний вигляд, так що пиріг на столі довго не затримається.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно – 160 гр.
  • Вишня заморожена (без кісточок) – 300 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Какао-порошок – 50 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Молоко коров’яче – 150 мл
  • Цукор-пісок – 150 мл
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати шоколадний пиріг з замороженої вишнею, у мисці змішуємо какао з додаванням цукру. Потім вливаємо туди молоко і додаємо вершкове масло, яке має бути вже підтоплених. Віночком або вилкою добре перемішуємо масу до тих пір, поки не розчиниться цукор. Крем повинен вийде рідким. Відміряємо приблизно 200 мл крему: його ми будемо використовувати як речовину, але поки прибираємо його в бік.

У другу частину крему розбиваємо три яйця. Пропускаємо борошно через сито і також додаємо її до нашої масі разом з розпушувачем. Як слід перемішуємо до однорідної консистенції і кольору.

Змащуємо форму вершковим маслом і заливаємо в неї тісто. Намагаємося зробити це рівномірно, щоб пиріг не провалився після випікання. Зверху розподіляємо вишні і злегка придавлюємо їх, щоб вони опустилися в тісто глибше.

Розігріваємо духовку до 150 градусів про відправляємо туди пиріг. Випікатися він буде приблизно протягом 1 год. Після цього дістаємо пиріг, перевіряємо його готовність за допомогою проколу зубочисткою і покриваємо його відкладеним на початку приготування кремом.

В духовку повертати пиріг не треба, але постояти і охолонути йому буде корисно: так він краще просочиться кремом і стане ще ніжніше. Після охолодження пиріг можна подавати до столу. Приємного апетиту!

Заливний пиріг Заливний пиріг з вишнею Пиріг з вишнею в духовці Пиріг з вишнею на швидку руку Пироги