Пропоную приготувати смачний пиріг з ревенем на пісочному тісті без яєць. Соковита начинка чудово поєднується з хрустким пісочним тістом. Для приготування ароматного пирога використовується мінімальна кількість інгредієнтів.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Вода – 12 ст. л.
  • Масло рослинне – для змазування
  • Для начинки: –
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Ревінь – 700 гр.
  • Борошно пшеничне – 6 ст. л.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Молоко коров’яче – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати пиріг з ревенем без яєць просто! У невелику ємність просійте борошно пшеничне вищого сорту. Потім перемістіть її в чашу блендера, додайте сіль. Вершкове масло кімнатної температурі наріжте на невеликі шматочки і викладіть в чашу блендера.

Подрібніть масу з допомогою блендера в дрібну крихту. Поступово додавайте крижану воду, продовжуючи збивати блендером.

Отримане тісто перемістіть на чисту робочу поверхню столу, вимісіть тісто і скачайте в кулю, розділіть тісто на дві половини і помістіть в поліетиленовий пакет. Готове тісто покладіть в холодильник приблизно на 30 хвилин.

дістаньте Тісто з холодильника. Дві половини тіста тонко розкачайте на чистій робочої поверхні столу, присипавши невеликою кількістю пшеничного борошна.

Стебла ревеню ретельно промийте, просушіть і очистіть від волокон, наріжте кубиками. Форму для випікання застелити пекарської папером або змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Розподіліть розкачану половину тіста. Викладіть нарізаний ревінь, присипте цукром. Вершкове масло розподіліть по начинці.

Зверху накрийте другою половиною розкатаного тіста, зробивши в центрі надрізи з допомогою кухонних ножиць.

обріжте Зайве тісто і добре защепніть краю. Поверхню пирога змастіть молоком, скориставшись силіконової пензликом. Зверху присипте невеликою кількістю цукрового піску.

Увімкніть духовку розігріватися при температурі 200 градусів. Форму для випікання помістіть в духовку і випікайте 25-30 хвилин. Дивіться по своїй духовці.


Готовий пиріг остудіть. Подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Пиріг з ревенем Пироги Страви з ревеня Шарлотка з ревеню