Ароматний пиріг до чаю не залишить нікого байдужим. Тісто виходить дуже ніжне, а начинка дуже соковита.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Сухі дріжджі – 1.5 ч. л.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 600 гр.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Брусниця – 500 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 2 – 3 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати відкритий брусничний пиріг з дріжджового тіста? Для початку підготуємо опару. У великій мисці збиваємо яйця, додамо тепле молоко, сіль, дріжджі і 1,5 столові ложки цукру. Перемішаємо нашу суміш і залишимо її підніматися хвилин на 15-20.
В опару додаємо 1 ст. ложку рослинного масла і все борошно просеем. Замісимо тісто і додамо другу ложку масла. Рівномірно розподілимо масло по тесту і вымесим його. Готове тісто накриємо рушником і залишимо в теплому місці підніматися.
Для начинки підійде свіжа або попередньо розморожена брусниця. Акуратно перемішаємо брусницю з крохмалем і цукром, щоб не полопалися ягідки.
Розкотимо тісто і розподілимо по формі. Ідеально підійде деко з високими бортиками або силіконова форма. В центр викладаємо нашу начинку і ставимо пиріг в попередньо розігріту духовку.
Випікаємо при температурі 180 градусів приблизно 30-40 хвилин до появи рум’яної скоринки. Приємного апетиту!
Пироги