Рецепт відкритого пирога з пісочного тіста з полуницею навчить вас використовувати запас замороженої ягоди з користю, адже просто розморожену водянисту полуницю їсти не дуже смачно. А в поєднанні з пісочним тістом і вершковою заливкою ви отримаєте відмінний десерт до сімейного чаювання.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Для тіста: –
  • Борошно – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Для заливки: –
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Вершки – 200 мл
  • Яйце – 3 шт.
  • Для начинки: –
  • Полуниця – 350 гр.

Процес приготування:

Готувати відкритий пиріг з пісочного тіста з полуницею просто! Приготуйте пісочне тісто. Змішайте в глибокій ємності сухі інгредієнти – цукор, просіяне борошно і розпушувач. Наверх натріть на крупній тертці холодне вершкове масло. Багато професіонали радять потримати вершкове масло перед приготуванням пісочного тіста в морозилці 30-60 хвилин. Ця нескладна маніпуляції дозволить зробити тісто більш хрустким і розсипчастим. Розітріть в долонях сухі інгредієнти і масло. У вас повинна вийти крихта, яку потім необхідно зібрати в грудку і вимішувати до еластичного стану.

Готове тісто перекладіть у форму для випічки (бажано, щоб вона була рознімної, це згодом полегшить процес вилучення пирога) і рівномірно розподіліть по всій поверхні, формуючи бортики з висотою 2-3 див. Зробіть кілька проколів виделкою. Також ви можете накрити корж пергаментом і висипати наверх вантаж (наприклад, квасоля). Це допоможе не деформуватися пісочної основі при випічці. Поставте форму з пісочної основою в заздалегідь розігріту до 180°С духовку на 10 хвилин. Потім дістаньте і дайте основі повністю охолонути, не виймаючи з форми.

В цей час в окремій ємності змішайте вершки, цукор і яйця. По консистенції заливка повинна нагадувати рідку сметану.

Підготуйте полуницю. Переберіть її, промийте і промокніть паперовими рушниками, щоб позбавиться від зайвої вологи. Рівномірно розкладіть цілі ягоди з остиглої пісочної основі і акуратно влийте вершково-яєчну заливку.

Поверніть пісочну основу з начинкою та заливкою в духовку і випікайте близько півгодини при 180°С. Готовий пиріг остудіть і тільки після цього вийміть з форми.

Подавайте відкритий пиріг з пісочного тіста з полуницею повністю охолодженим. А також прикрашеним за вашим бажанням.

Приємного апетиту!

Відкритий пиріг з полуницею Заливний пиріг з полуницею Пиріг з полуницею Пиріг з полуницею в духовці Пироги Тісто для заливного пирога