Апетитний, повітряний пиріг стане відмінним десертом до чаю. А начинка з ревеню доповнить м’яке дріжджове тісто. Такий пиріг можна сміливо подавати на святковий стіл, він здивує гостей своїм незвичайним, оригінальним смаком.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Ревінь – 800 гр.
- цукор – 70 гр.
- Масло вершкове – 80 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Молоко коров’яче – 200 мл
- Цукор-пісок – 25 гр.
- Сухі дріжджі – 1 ч. л.
- Сіль – 0.3 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати пиріг з ревенем з дріжджового тіста? Молоко залишаємо при кімнатній температурі, щоб воно злегка нагрілося. Потім змішуємо його з яйцем додаємо до них звичайний цукор і сіль. Збиваємо.
Вершкове масло (40 гр.) підігріваємо, щоб воно було м’яким і його було легко змішати з молочно-яєчною масою. Змішуємо.
Борошно з’єднуємо з сухими дріжджами. І поступово додаємо їх в молоко. Замішуємо тісто, накриваємо його рушником і залишаємо настоятися в теплі приблизно 40 хв, щоб воно піднялося. Після цього тісто потрібно обім’яти і залишити на півгодини.
Тепер обминаємо тісто і розгортаємо його. Форму для випікання змащуємо маслом, перекладаємо в неї тісто і формуємо бортики у 3 див., обрізаємо зайве тісто.
Готуємо начинку з ревеню. Для цього сам ревінь розрізаємо на смужки 3 див. вершкове масло розтоплюємо на невеликому вогні. Додаємо нього ревінь і коричневий цукор і тримаємо 5 хв., поки цукор не розчиниться.
Переливаємо готову масу в середину тіста для пирога. Решта тісто розкачуємо і нарізаємо смужками. З них поверх начинки робимо решеточку, з’єднуючи по боках її з бортиками. Змащуємо її 1 яєчним жовтком. Відправляємо пиріг в духову піч на 35-40 хв. Температуру повинна бути 180 градусів.
Приємного апетиту!
Пиріг з ревенем Пироги Шарлотка з ревеню