Відмінний варіант пирога з брусницею на молоці, зроблений в силіконовій формі.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Брусниця – 1,5 склянки
  • Цукор-пісок – 2/3 склянки
  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки
  • Молоко коров’яче – 0,5 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Кориця – 0,5 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 6 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати пиріг на молоці з брусницею. Попередньо викладаємо з холодильника масло, щоб воно стало м’яким і еластичним. Змішуємо його з половиною підготовленого обсягу цукру.

В отриману масу додаємо яйце і розпушувач.

Молоко і просіяне борошно поступово вводимо в масляно–яєчну суміш, постійно помішуючи або збиваючи міксером.

Рясно змащуємо рослинним маслом силіконову форму для випікання.

Ретельно миємо ягоди, даємо висохнути і змішуємо з цукром.

Розігріваємо духовку до 180 градусів. Виливаємо Половину тіста у форму, брусницю розподіляємо рівномірно по поверхні і заливаємо другою половиною тіста. Випікаємо близько 45 хвилин до готовності. Приємного апетиту.

Заливний пиріг Заливний пиріг на молоці Пироги Тісто для заливного пирога