Поєднання свіжого сиру з ягодами червоної смородини робить пиріг ще більш поживним і що найприємніше – не дуже калорійним. Таким чином, шматочок такого десерту буде вельми до речі не тільки в ранковий час, а й під час пізньої вечері. Приготувавши такі ласощі, ви точно здивуйте своїх друзів і близьких.


Інгредієнти: на 15 порц.

  • Для начинки: –
  • Смородина червона – 150 гр.
  • чорна Смородина – 150 гр.
  • Сир 9% – 300 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ч. л.
  • Сметана 20% – 60 – 70 гр.
  • Цукор-пісок – 180 – 200 гр.
  • Для тіста: –
  • Масло вершкове – 130 гр.
  • Борошно пшеничне – 250 – 300 гр.
  • Цукрова пудра – 120 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 0,20 ч. л.
  • Молоко коров’яче – 2 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування пирога з червоною смородиною і сиром? Заморожене вершкове масло нарізаємо на невеликі кубики і додаємо в ємність з просіяного пшеничного борошном і сіллю. Весь вміст злегка перемішуємо.

Потім в кухонний комбайн встановлюємо чашу з насадкою “ніж” і перекладаємо в неї пшеничне борошно з маслом. Перебиваємо інгредієнти в дрібну крихту, налаштувавши режим «пульс».

Для наступного етапу добре промиваємо лимон і натираємо його на дрібній тертці. Одержану цедру лимона додаємо до дрібної крихти і перебиваємо ще пару секунд. Після чого в борошняну масу розбиваємо яйце і ненадовго включаємо комбайн ще на пару секунд, щоб замісити однорідне тісто.

Витягаємо грудку тіста з чаші кухонного комбайна і переминаем вручну. Потім загортаємо його в харчову плівку і прибираємо в холодильник приблизно на півгодини, щоб всі компоненти схопилися і стали єдиним цілим.

В цей час перейдемо до приготування сирної начинки. Поєднуємо разом сметану і сир, додаємо до них цукровий пісок і збиваємо за допомогою міксера до отримання кремоподібній по консистенції і гладкою по своїй текстурі маси. Охолоджуємо сирну начинку в холодильнику приблизно 20 хвилин.

Через 30 хвилин виймаємо тісто з холодильника, а робочу поверхню, на якій будемо його розгортати, покриваємо тонким шаром пшеничного борошна. Розкатане тісто має бути близько 4 мм в товщину, а діаметром близько 25 сантиметрів. Укладаємо цей пласт в підготовлену форму таким чином, щоб краї трохи звисали з бортів.

Смородину опускаємо в миску з крохмалем і цукром, а потім додаємо в сирну масу. Начинку добре перемішуємо і викладаємо у форму з тестом, намагаючись максимально рівномірно розподілити її по всій поверхні.

Решту тіста розкачуємо і нарізаємо не дуже тонкими смужками, які потім викладаємо на шар з начинкою, формуючи з них грати. Поверх смужок з допомогою кухонного пензлика наносимо молоко кімнатної температури і випікаємо пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40-50 хвилин.

Після закінчення цього часу перевіряємо його готовність і потім витягаємо з форми. Подавати краще після того, як він настоїться годин 5-6.

Бажаємо приємного чаювання!

Пиріг з червоною смородиною Пиріг з чорною смородиною Пиріг з чорною смородиною в духовке Пироги