Особливість дріжджового листкового тіста в тому, що після випікання воно виходить не таким кришаться і тонким, а пишним, ніжним і буквально тане в роті.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 500 гр.
- Вишня – 500 гр.
- Крохмаль картопляний – 20 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 30 гр.
Процес приготування:
Приступимо до приготування пирога з вишнями з листкового дріжджового тіста. Вишню розморозьте і відкиньте на друшляк, щоб стікала зайва рідина. Якщо берете свіжі ягоди, то промийте їх під проточною водою, обсушіть і вийміть кісточки.
Тісто попередньо розморозьте, діставши з упаковки, щоб на ній не накопичувався конденсат. Розкачайте пласт по довжині, і розріжте вздовж навпіл, щоб вийшли тонкі смужки близько 5 сантиметрів шириною.
Невелику кількість крохмалю висипте на центр смужки, щоб надалі тісто сильно не размокало від соку, що виділяється вишнею.
Ягоди викладіть на смужку в ряд, присипте зверху цукром. Якщо з ним переборщити, то вишня почне активніше виділяти сік. Щоб пиріг вийшов більш солодким, краще посипати його цукром зверху перед випіканням, тоді на пирозі утворюється карамельна скоринка. Тісто з вишнею загорніть в трубочку і защепніть краю. Зробіть так з усіма смужками.
Отримані ковбаски викладіть у форму для запікання, згортаючи їх спіраллю від центру до країв. Краще укладати їх швом вниз.
В окремій мисці збийте яйце або тільки жовток, якщо хочете більш темний і рум’яний колір скоринки, і змастіть сумішшю верхівку пирога.
Випікайте бісквіт в духовці при температурі 180 С протягом 45-50 хвилин. Час залежить від вашої духовки, тому орієнтуйтеся на готовність тіста і золотисту скоринку пирога.
Приємного апетиту!
Пиріг з вишнею в духовці Пиріг з вишнею з дріжджового тіста Пиріг з вишнею на швидку руку Пироги Пироги з вишнею Равлики з листкового тіста