Для початку ягоди змішується разом з цукром і крохмалем. Потім вони викладаються на розкатаний пласт тіста. Пиріг прикрашається гратами, і випікається протягом 25-30 хвилин
Інгредієнти: на 8 порції.
- Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 1 шт.
- Чорниця заморожена – 500 гр.
- Цукор-пісок – 6 – 8 ст. л.
- Крохмаль кукурудзяний – 4 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування пирога з замороженої чорниці з листкового тіста. Для початку готуємо начинку. В окремій ємності змішуємо між собою цукровий пісок з крохмалем. Потім додаємо до них заморожену чорницю і акуратно перемішуємо, щоб вона була повністю покрита в сухої суміші.
Листкове тісто заздалегідь дістаємо з морозильної камери і розморожуємо. Потім розкачуємо його в 2 пласта і вирізаємо відповідно до використовуваної формою.
тісто також розкачуємо і розрізаємо на смужки приблизно 1.5 см в ширину.
Форму для запікання змащуємо маслом і присипаємо невеликою кількістю борошна.
Починаємо збирати пиріг. На дно форми викладаємо пласт тіста, зверху викладаємо половину ягід. Далі знову кладемо тісто і другу частину чорниці. Викладаємо нарізані смужки так, щоб вийшла «решітка». Накриваємо рушником і даємо постояти приблизно 1.5-2 години.
Змащуємо поверхню збитим яйцем. Духовку розігріваємо до 180оС і запікаємо протягом 25-30 хвилин.
Готового пирога даємо охолонути, потім розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу з чаєм або кавою. Приємного апетиту!
Пиріг з замороженої чорниці Пиріг з чорницею Пиріг з чорницею з дріжджового тіста