Для початку ягоди змішується разом з цукром і крохмалем. Потім вони викладаються на розкатаний пласт тіста. Пиріг прикрашається гратами, і випікається протягом 25-30 хвилин


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 1 шт.
  • Чорниця заморожена – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 6 – 8 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 4 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування пирога з замороженої чорниці з листкового тіста. Для початку готуємо начинку. В окремій ємності змішуємо між собою цукровий пісок з крохмалем. Потім додаємо до них заморожену чорницю і акуратно перемішуємо, щоб вона була повністю покрита в сухої суміші.

Листкове тісто заздалегідь дістаємо з морозильної камери і розморожуємо. Потім розкачуємо його в 2 пласта і вирізаємо відповідно до використовуваної формою.

тісто також розкачуємо і розрізаємо на смужки приблизно 1.5 см в ширину.

Форму для запікання змащуємо маслом і присипаємо невеликою кількістю борошна.

Починаємо збирати пиріг. На дно форми викладаємо пласт тіста, зверху викладаємо половину ягід. Далі знову кладемо тісто і другу частину чорниці. Викладаємо нарізані смужки так, щоб вийшла «решітка». Накриваємо рушником і даємо постояти приблизно 1.5-2 години.

Змащуємо поверхню збитим яйцем. Духовку розігріваємо до 180оС і запікаємо протягом 25-30 хвилин.

Готового пирога даємо охолонути, потім розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу з чаєм або кавою. Приємного апетиту!

Пиріг з замороженої чорниці Пиріг з чорницею Пиріг з чорницею з дріжджового тіста