Оригінальний пиріг виходить з ревеню і щавлю. Випічка виходить в міру солодким, з приємними свіжими нотками рослин. Блюдо стане відмінним десертом для чаювання.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Щавель – 700 гр.
- Ревінь – 300 гр.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- картопляний Крохмаль – 3 ст. л.
- Яйце – для змазування
- Масло рослинне – для змазування
- Цукрова пудра для прикраси
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Свіжі дріжджі – 20 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 5 ст. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати пиріг зі щавлем і ревенем? Щавель і ревінь промиваємо під водою і подрібнюємо. У ревеню необхідно попередньо зняти тонку шкірку-плівку. Після подрібнення продуктів, кладемо їх в глибоку миску.
Зверху посипаємо цукром і крохмалем. Ретельно перемішуємо. Начинка для пирога готова.
Для основи нам знадобиться дріжджове тісто. Можна використовувати готове або замісити його самостійно. Для цього дріжджі заливаємо свіжим молоком, додаємо сіль і чайну ложку цукру. Перемішуємо до однорідності. В окремому посуді розтираємо залишився цукор з яйцем, з’єднайте з дріжджами, маслом вершковим і рослинним і просіяним борошном. Замішуємо і настоюємо в теплому місці. Після чого поділяємо на дві частини і розгортаємо в пласти.
Форму для випікання змащуємо олією, викладаємо один пласт тіста. На нього – начинку з щавлю і ревеню.
Зверху закриваємо другим пластом тіста. Для прикраси вирізаємо ножем візерунки. Обмазуємо збитим яйцем для рум’яності майбутнього пирога. Робимо невеликий отвір по центру верхнього шару тіста і випікаємо в духовці 50 хвилин при температурі 180 градусів.
Готовий пиріг злегка остуджуємо, ділимо на порції і для прикраси посипаємо цукровою пудрою. Приємного апетиту!
Пиріг з ревенем Пироги Страви з ревеня Шарлотка з ревеню