Такий пиріг можна їсти як самостійне блюдо з чаєм або іншими напоями, а також замінити їм хліб і подавати з першими стравами або легкими бульйонами. Пиріг зі щавлем і яйцем можна спекти з уже готового тіста або замісити самостійно.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Молоко коров’яче або Вода – 180 мл
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Сухі дріжджі – 1 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Щавель – 2 пучка
  • Яйце – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 – 3 головки
  • Сіль – за смаком
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Масло олію – для смаження

Процес приготування:

Готувати пиріг зі щавлем і яйцем просто! Змішайте борошно, молоко, одну столову ложку цукру, чайну ложку солі, дві столові ложки соняшникової олії і сухі дріжджі. Замісіть тісто, залиште його на 1,5 години.

Щавель ретельно промийте під проточною водою, щоб не залишилося піщинок, відкиньте на друшляк, потім наріжте смужками.

Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кубиками. Розігрійте сковороду, влийте соняшникову олію, обсмажте цибулю, потім додайте його до щавелю.

Два яйця відваріть круто, остудіть, зніміть шкаралупу і наріжте їх кубиками, перекладіть до решти начинки. Розбийте в начинку одне яйце, посоліть за смаком і перемішайте.

Дістаньте з холодильника тісто, розділіть його на дві не рівні частини. Форму для випічки змастіть вершковим маслом. Більшу частину тіста розкачайте в коржик, викладіть на дно форми і сформуйте невеликі бортики. Викладіть начинку на тісто.

З меншої частини розкачати тонкий круглий пласт, накрийте їм начинку, краї тіста защепніть між собою. На поверхні пирога зробіть кілька отворів виделкою.

Розігрійте духовку до 180 градусів і запікайте пиріг 30-40 хвилин. Готовий пиріг остудіть і подавайте на стіл частування.

Приємного апетиту!

Пироги