Такий пиріг можна їсти як самостійне блюдо з чаєм або іншими напоями, а також замінити їм хліб і подавати з першими стравами або легкими бульйонами. Пиріг зі щавлем і яйцем можна спекти з уже готового тіста або замісити самостійно.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Молоко коров’яче або Вода – 180 мл
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Сухі дріжджі – 1 ч. л.
- Для начинки: –
- Щавель – 2 пучка
- Яйце – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 – 3 головки
- Сіль – за смаком
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Масло олію – для смаження
Процес приготування:
Готувати пиріг зі щавлем і яйцем просто! Змішайте борошно, молоко, одну столову ложку цукру, чайну ложку солі, дві столові ложки соняшникової олії і сухі дріжджі. Замісіть тісто, залиште його на 1,5 години.
Щавель ретельно промийте під проточною водою, щоб не залишилося піщинок, відкиньте на друшляк, потім наріжте смужками.
Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кубиками. Розігрійте сковороду, влийте соняшникову олію, обсмажте цибулю, потім додайте його до щавелю.
Два яйця відваріть круто, остудіть, зніміть шкаралупу і наріжте їх кубиками, перекладіть до решти начинки. Розбийте в начинку одне яйце, посоліть за смаком і перемішайте.
Дістаньте з холодильника тісто, розділіть його на дві не рівні частини. Форму для випічки змастіть вершковим маслом. Більшу частину тіста розкачайте в коржик, викладіть на дно форми і сформуйте невеликі бортики. Викладіть начинку на тісто.
З меншої частини розкачати тонкий круглий пласт, накрийте їм начинку, краї тіста защепніть між собою. На поверхні пирога зробіть кілька отворів виделкою.
Розігрійте духовку до 180 градусів і запікайте пиріг 30-40 хвилин. Готовий пиріг остудіть і подавайте на стіл частування.
Приємного апетиту!
Пироги