Якщо у вас в цьому році багатий урожай щавлю і ви не знаєте, що робити з усім цим багатством, спробуйте спекти пиріг зі щавлем на кефірі. Ця смачна, а, головне, корисна випічка унікальна тим, що доводиться по смаку абсолютно всім, як дорослим, так і дітям. Обов’язково спробуйте.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Борошно пшеничне – 320 гр.
  • Щавель – 200 гр.
  • Кефір – 200 мл
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Маргарин вершковий – 80 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Яблука – 1 шт.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Ванілін – 1 щіпка

Процес приготування:

Як почати готувати пиріг зі щавлем на кефірі? Ретельно збити яйця з 100 грамами цукру до однорідності і повного розчинення цукру.

Влити в яєчно-цукрову суміш кефір, перемішати.

Маргарин розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі до рідкого стану, влити його в тісто, перемішати.

Додати в тісто сіль, соду і ванілін, перемішати. поступово ввести в тісто борошно, вимісити тісто до однорідності.

Готове тісто збити міксером, щоб у ньому не було грудочок.

Щавель перебрати, помити і просушити на паперовому рушнику. Щавель нарізати дрібно.

Яблуко помити, очистити і нарізати невеликими кубиками разом з шкіркою.

У мисці з’єднати яблуко і щавель, засипати їх цукром м крохмалем, акуратно перемішати начинку.

Форму для випікання застелити пергаментом, вилити туди половину підготовленого тіста.

Рівномірно викласти начинку з щавлю і яблука на тісто.

половиною тісто залити начинку. Духовку розігріти до температури 180 градусів, випікати в ній пиріг зі щавлем 40 хвилин.

Готовий пиріг зі щавлем на кефірі витягти з форми, дати трохи охолонути і подавати до столу!

Пироги