Якщо у вас в цьому році багатий урожай щавлю і ви не знаєте, що робити з усім цим багатством, спробуйте спекти пиріг зі щавлем на кефірі. Ця смачна, а, головне, корисна випічка унікальна тим, що доводиться по смаку абсолютно всім, як дорослим, так і дітям. Обов’язково спробуйте.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Борошно пшеничне – 320 гр.
- Щавель – 200 гр.
- Кефір – 200 мл
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Маргарин вершковий – 80 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Яблука – 1 шт.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Ванілін – 1 щіпка
Процес приготування:
Як почати готувати пиріг зі щавлем на кефірі? Ретельно збити яйця з 100 грамами цукру до однорідності і повного розчинення цукру.
Влити в яєчно-цукрову суміш кефір, перемішати.
Маргарин розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі до рідкого стану, влити його в тісто, перемішати.
Додати в тісто сіль, соду і ванілін, перемішати. поступово ввести в тісто борошно, вимісити тісто до однорідності.
Готове тісто збити міксером, щоб у ньому не було грудочок.
Щавель перебрати, помити і просушити на паперовому рушнику. Щавель нарізати дрібно.
Яблуко помити, очистити і нарізати невеликими кубиками разом з шкіркою.
У мисці з’єднати яблуко і щавель, засипати їх цукром м крохмалем, акуратно перемішати начинку.
Форму для випікання застелити пергаментом, вилити туди половину підготовленого тіста.
Рівномірно викласти начинку з щавлю і яблука на тісто.
половиною тісто залити начинку. Духовку розігріти до температури 180 градусів, випікати в ній пиріг зі щавлем 40 хвилин.
Готовий пиріг зі щавлем на кефірі витягти з форми, дати трохи охолонути і подавати до столу!
Пироги