Пироги з листкового тіста мають апетитною хрусткою скоринкою. Як соковитою начинкою для таких пирогів може послужити щавель, він корисний для організму і багатий вітамінами.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Листкове тісто дріжджове – 250 гр.
- Щавель – 2 пучка
- Цукор-пісок – 80 гр.
- Крохмаль картопляний – 1 ч. л.
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Олія соняшникова – 1 – 2 ст. л.
Процес приготування:
Готувати пиріг зі щавлем з листкового тіста легко! Щавель промийте, струсіть від вологи, відріжте черешки, листя наріжте смужками.
Перекладіть щавель в миску, пам’ятаєте його руками, додайте крохмаль і цукор, перемішайте.
Готове листкове тісто розморозьте. Присипте стіл борошном і розкачайте на ньому тісто.
На одному боці пласта зробіть короткі надрізи.
По центру пласта тіста викладіть начинку з щавлю.
Накрийте начинку з одного боку частиною тіста без надрізів, скріпіть краю. Внапуск накрийте пиріг частиною тесту з надрізами і також добре закріпіть краю.
Застеліть деко пергаментним папером, змастіть її маслом.
Викладіть пиріг на деко, його поверхня змастіть жовтком.
Духовку розігрійте до 180 градусів, поставте пиріг в духовку і запікайте 25-30 хвилин. Готовий пиріг остудіть, наріжте і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Пироги