Пироги з листкового тіста мають апетитною хрусткою скоринкою. Як соковитою начинкою для таких пирогів може послужити щавель, він корисний для організму і багатий вітамінами.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Листкове тісто дріжджове – 250 гр.
  • Щавель – 2 пучка
  • Цукор-пісок – 80 гр.
  • Крохмаль картопляний – 1 ч. л.
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 1 – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати пиріг зі щавлем з листкового тіста легко! Щавель промийте, струсіть від вологи, відріжте черешки, листя наріжте смужками.

Перекладіть щавель в миску, пам’ятаєте його руками, додайте крохмаль і цукор, перемішайте.

Готове листкове тісто розморозьте. Присипте стіл борошном і розкачайте на ньому тісто.

На одному боці пласта зробіть короткі надрізи.

По центру пласта тіста викладіть начинку з щавлю.


Накрийте начинку з одного боку частиною тіста без надрізів, скріпіть краю. Внапуск накрийте пиріг частиною тесту з надрізами і також добре закріпіть краю.

Застеліть деко пергаментним папером, змастіть її маслом.

Викладіть пиріг на деко, його поверхня змастіть жовтком.

Духовку розігрійте до 180 градусів, поставте пиріг в духовку і запікайте 25-30 хвилин. Готовий пиріг остудіть, наріжте і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Пироги