Від усієї душі і з великою радістю хочу поділитися цікавим рецептом. Пропоную приготувати в якості ситного обіду надзвичайно апетитні пиріжки з лаваша з фаршем на сковороді. Випічка готується досить просто і швидко. А результат вище всяких похвал! Обов’язково приготуйте, і ваші рідні залишаться під приємним незабутнім враженням.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Лаваш вірменський – 1 аркуш
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Фарш м’ясний – 300 гр.
- Сметана – 1 ст. л.
- Майонез – 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Аджика – 2 ст. л.
- Кріп – 1 пучок
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – за смаком
- Приправа для фаршу – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як приготувати пиріжки з лаваша з фаршем на сковороді? Приготуйте всі необхідні інгредієнти для пиріжків з лаваша з фаршем. Кріп гарненько промийте в проточній воді і обсушити. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під водою і дрібно нарубаєте ножем.
Часник очистіть від лушпиння, промийте під водою. Відміряйте необхідну кількість аджики. Замість аджики можна використовувати кетчуп, томатну пасту або соус. Кількість часнику відрегулюйте самостійно.
М’ясний фарш викладіть в глибоку миску. Додайте сіль і спеції за смаком для фаршу. Часник подрібніть ножем або пропустіть через прес, додати у фарш, а потім влийте аджику. Ретельно відбийте і добре перемішайте.
Подрібнену ріпчасту цибулю викладіть в добре розігріту сковороду, змащену невеликою кількістю рослинного масла і обсмажте до розм’якшення. Потім викладіть фарш і обсмажте 10 хвилин, періодично помішуючи.
Підготовлений кріп дрібно нарубіть гострим ножем. У глибоку миску розбийте курячі яйця, додайте подрібнений кріп і сметану. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції з допомогою виделки.
Листи вірменського лаваша розрізати на кілька однакових частин. Кожну частину змастіть майонезом, рівномірно розподіливши його по всій поверхні лаваша, в центр викладіть начинку з м’ясного фаршу.
Твердий сир натріть на крупній тертці і викладіть поверх фаршу. Кількість сиру, жирність і текстуру відрегулюйте самостійно.
Потім акуратно сформуйте трикутні пиріжки і гарненько викупайте їх у приготовленому клярі, так, щоб пиріжки були повністю покриті яєчною масою.
Глибоку сковороду добре розігрійте на помірному вогні, налийте невелику кількість рослинної олії і викладіть підготовлені пиріжки, обсмажте до апетитної хрусткої скоринки з двох сторін. Готові пиріжки з фаршем викладіть на тарілку і подавайте на стіл.
Отримуйте задоволення від простої і дуже смачної випічки!
Закуски з лаваша Лаваш з начинкою Пиріжки з лаваша Пиріжки з лаваша на сковороді Рулет з лаваша Рулет з лаваша з різними начинками