Якщо ви задумалися, що приготувати на сніданок або легкий вечеря, цей рецепт може вам сподобається. Приготування страви багато часу не забере – це дуже цінно, особливо вранці. Для соковитих конвертиків крім самого лаваша знадобляться ще помідори, яйце, сир і майонез. Додати в начинку часнику – етап опціональний, адже хтось любить пікантні часникові нотки, а кому-то вони не по душі. При обсмажуванні сніданку важливо не відходити далеко від плити – конвертики дуже швидко покриваються золотистою скоринкою, є ризик їх пересмажити.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Лаваш (тонкий) – 2 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Помідори свіжі – 1 – 2 шт.
- Майонез – 3 ст. л.
- Часник – 1 зуб.
- Кріп – 2 гілки
- Петрушка – 2 гілки
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – для прикраси
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як приготувати сніданок з лаваша з помідором, сиром і яйцем на сковороді? У невелику миску розбиваємо яйце і кладемо майонез. Збовтуємо всі разом виделкою. Петрушку і кріп промиваємо, обсушуємо і дрібно рубаємо ножем. Висипаємо зелень в яєчно-майонезну масу, присмачую її сіллю і чорним меленим перцем за смаком, ретельно перемішуємо. За бажанням можна додати пропущений через прес зубок часнику – це додасть характерний аромат і нотки пікантності.
Помідори промиваємо, обсушуємо й нарізаємо кружечками. Добре, якщо це будуть м’ясисті томати, з невеликою кількістю соку. Тоді начинка виходить соковитою, але не водянистою.
Сир нарізаємо пластинками завтовшки в три-чотири міліметри. Листи лаваша розрівнюємо рукою на поверхні столу і розрізаємо ножицями на квадрати. Розмір квадратів повинен бути таким, щоб вам було зручно завертати підготовлену начинку. На середину квадрата з лаваша викладаємо пластинку сиру. Її змащуємо невеликою кількістю яєчно-майонезного соусу з зеленню. Покриваємо кружечком помідора
Знову наносимо соус. Закриваємо повторно слайсом сиру.
Краю квадрата піднімаємо, складаємо і загортаємо на начинку – формуємо конверт, як на фото. Таким чином складаємо конверти з усього лаваша, використовуючи начинку до кінця.
На сковороді розігріваємо трохи рослинного масла. Викладаємо підготовлені конвертики загорнутими краями вниз – так лаваш відразу зафіксується і не буде розгортатися. Обсмажуємо при середній температурі плити по півтори-дві хвилини з кожного боку. Коли з’явиться рум’яна кірочка – все готово. Знімаємо конвертики зі сковороди, за бажанням обсушуємо їх паперовим рушником, щоб прибрати зайве масло після смаження. Подаємо до столу в гарячому вигляді, поки сир всередині м’який і тягнеться.
Приємного апетиту!
Лаваш з начинкою Рулет з лаваша Рулет з лаваша з різними начинками