Справжня шарлотка повинна бути пишною і рум’яної. Такою вона може вийти і без розпушувача. Правильне і скрупульозне приготування тіста підніме яблучний пиріг, а особлива підготовка начинки зробить смак десерту дійсно незабутнім.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яблука – 6 шт.
- Яйце – 4 шт.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Кориця – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування пишною шарлотки без розпушувача? Очищаємо яблука від шкірки і ріжемо їх кубиками. Позбавляємося від кісточок.
Розігріваємо сковороду з вершковим маслом. На повільному вогні злегка обсмажуємо яблука. До них додаємо три столові ложки цукру і корицю. Начинку ретельно перемішуємо.
Для тіста відокремлюємо білки з жовтками. Залишився в склянці цукор поділяємо навпіл. З однією половиною збиваємо білки до рясної піни, з іншого – розтираємо жовтки до утворення однорідної маси. Гумовою лопаткою змішуємо дві суміші, потім маленькими порціями просіваємо до неї борошно. Все це збиваємо в однорідну масу.
Викладаємо на дно форми начинку з обсмажених яблук і рівномірно заливаємо тістом.
Розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо 45 хвилин. За цей час яблучний пиріг підніметься, стане пишним і рум’яним.
Дістаємо випічку з духовки, даємо трохи охолонути і перевертаємо на тарілку. Начинка з яблук повинна опинитися вгорі.
Ділимо пишну шарлотку на порції. Частування можна подавати, прикрасивши свіжими яблуками і паличками кориці.
Бісквітна шарлотка Шарлотка без розпушувача Шарлотка з яблуками в духовці Шарлотка з яблуками класична