За цим рецептом ви можете приготувати ніжні і пишні оладки на кефірі без яєць і соди. Відсоток жирності кефіру особливого значення не має, тільки треба взяти не свіжий кефір, а трохи постояв. І ще важливо «вловити» консистенцію тіста, щоб була як у густої сметани.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Кефір – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло рослинне (в тісто) – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати оладки на кефірі без яєць і соди? У посуд для замішування тіста налийте трохи підігрітий кефір.

Розчиніть у ньому сіль і цукор і додайте рослинне масло.

Потім насипте потрібну кількість просіяної на сито борошна і з допомогою віночка або вилки швидко замісіть тісто. Міксер для замісу цього тесту не використовуйте.

Тісто повинно вийти без грудочок і консистенції густої сметани.

Добре розігрійте сковорідку (з товстим дном або антипригарним покриттям) і трохи намажте її рослинним маслом.

Ложкою покладіть тісто на сковорідку у вигляді невеликих оладок і не розмазуйте їх по дну сковороди.

Обсмажте оладки на маленькому вогні і під прикритою кришкою до рум’яного кольору.

Готові оладки перекладіть в порційну тарілку і подайте до столу зі сметаною або улюбленим варенням.

Приємного апетиту!

Оладки без дріжджів і розпушувача Оладки без соди Оладки без соди і розпушувача Оладки на воді Оладки на кефірі Оладки на кефірі без соди Оладки на кефірі без яєць Оладки на кефірі як у бабусі