За цим рецептом ви можете приготувати ніжні і пишні оладки на кефірі без яєць і соди. Відсоток жирності кефіру особливого значення не має, тільки треба взяти не свіжий кефір, а трохи постояв. І ще важливо «вловити» консистенцію тіста, щоб була як у густої сметани.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Кефір – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Масло рослинне (в тісто) – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати оладки на кефірі без яєць і соди? У посуд для замішування тіста налийте трохи підігрітий кефір.
Розчиніть у ньому сіль і цукор і додайте рослинне масло.
Потім насипте потрібну кількість просіяної на сито борошна і з допомогою віночка або вилки швидко замісіть тісто. Міксер для замісу цього тесту не використовуйте.
Тісто повинно вийти без грудочок і консистенції густої сметани.
Добре розігрійте сковорідку (з товстим дном або антипригарним покриттям) і трохи намажте її рослинним маслом.
Ложкою покладіть тісто на сковорідку у вигляді невеликих оладок і не розмазуйте їх по дну сковороди.
Обсмажте оладки на маленькому вогні і під прикритою кришкою до рум’яного кольору.
Готові оладки перекладіть в порційну тарілку і подайте до столу зі сметаною або улюбленим варенням.
Приємного апетиту!
Оладки без дріжджів і розпушувача Оладки без соди Оладки без соди і розпушувача Оладки на воді Оладки на кефірі Оладки на кефірі без соди Оладки на кефірі без яєць Оладки на кефірі як у бабусі