Хто з нас не готував будинку оладки? Ця випічка настільки проста і некапризная, що процес легко освоюють навіть діти. І тим не менш, є кілька моментів, які важливо дотримуватися, якщо ви хочете приготувати дійсно пишні оладки, які не осідають і містять великі пори всередині. По-перше, сметану беремо від 20% жирності і вище. Якщо продукт маложирний, то є ризик отримати плоскі панкейкі, а не високі пампушки. По-друге, домагаємося правильної консистенції тесту – вона повинна бути досить густа, не текуча. По-третє, використовуємо розпушувач – він забезпечить пористість і легкість тесту.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сметана – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 240 – 260 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукор-пісок – 80 гр.
- Масло рослинне – для смаження
- Сметана – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до готування пишних оладок на сметані з розпушувачем. У миску розбиваємо яйця, додаємо сіль та цукровий пісок.
Гарненько змішуємо всі разом віночком. На поверхні яєчної маси повинна з’явитися пінка. Зручно використовувати міксер – процес полегшується в рази.
Далі викладаємо в яєчну масу сметану, ретельно перемішуємо.
В останню чергу просіваємо поверх отриманої маси борошно і висипаємо розпушувач.
Ретельно перемішуємо інгредієнти до отримання гладкого, однорідного, досить густого тесту. Консистенція повинна бути такою, щоб маса стікала з віночка важкої струменем, а внизу слабо розтікалася.
В сковорідку наливаємо невелику кількість рафінованого рослинного масла, добре розігріваємо його на плиті.
Набираємо приготоване тісто з допомогою столової ложки і викладаємо його в сковороду у вигляді овальних оладок, залишаючи невелику відстань між ними, щоб не злиплися при смаженні. Температуру плити підтримуємо середньо-низькою.
Смажимо півтори-дві хвилини, поки знизу не скоринка зарум’яниться.
Перевертаємо оладки на іншу сторону і продовжуємо смажити, поки і знизу вони не зарум’яняться. Можна буде побачити, як виростають оладки при смаженні – стають високими і пишними.
Готові вироби знімаємо зі сковороди лопаткою і викладаємо на паперовий рушник, щоб воно поглинуло зайве масло з поверхні.
Обсушені пампушки укладаємо на сервірувальну тарілку. Інше тісто обсмажуємо аналогічним чином, при необхідності додатково доливаючи ще рослинного масла в сковороду. Подаємо оладки в гарячому вигляді зі сметаною, варенням, згущеним молоком, медом.
Приємного апетиту!
Оладки Оладки без дріжджів і без соди Оладки без дріжджів і розпушувача Оладки без кефіру Оладки на воді Оладки на воді з яйцями Оладки на сметані без соди Пишні оладки на сметані