Оладки на сироватці виходять легкі, пишні і неймовірно смачні. До того ж в цьому рецепті не потрібно використовувати яйця.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Молочна сироватка – 250 мл
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Масло соняшникове – 80 мл
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати пишні оладки на сироватці без яєць? Сироватку влийте в каструлю і розігріти її до 50-60 градусів.

Додайте в сироватку цукор і сіль, розмішайте до повного розчинення.

Потім додайте борошно, соду і соняшникова олія, замістити тісто. Дайте йому настоятися 5-7 хвилин.

На розігріту сковороду влийте трохи соняшникової олії. Столовою ложкою викладайте невелику кількість тіста, формуючи оладки і залишаючи достатньо простору між оладки, щоб вони не злиплися.

Смажте оладки до золотистого кольору з обох сторін.

Готові оладки подавайте до чаю зі сметаною або варенням.

Приємного апетиту!

Оладки без дріжджів і без яєць Оладки без дріжджів і розпушувача Оладки без молока Оладки без яєць Оладки з содою Оладки з содою без яєць Оладки на сироватці