У моркві міститься велика кількість корисних вітамінів. Я хочу поділитися простим рецептом морквяного пюре на зиму. Щоб приготувати овочеве пюре можна скористатися кількома способами. Морква запікають, відварюють або готують на пару.
Інгредієнти: на 2 л.
- Морква – 1,5 кг
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Готувати пюре з моркви на зиму легко! Перш за все, візьміть необхідну кількість моркви. Ретельно вимийте її під холодною проточною водою, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву наріжте на невеликі шматочки довільної форми.
Помістіть в каструлю з товстим дном і залийте холодною водою так, щоб вода повністю покривала шматочки моркви. Каструлю з морквою поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь і варіть морква приблизно 10-15 хвилин. Час приготування моркви залежить від кількості та розміру овочів.
Відварену моркву акуратно вийміть з каструлі і трохи остудіть, після чого остиглу морква перекладіть в чашу блендера і подрібніть до однорідної і гладкої консистенції. Якщо маса буде надто густий, додайте трохи води, в якій варилася моркву. Ретельно вимийте банки. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть. Чисті банки стерилізують улюбленим способом.
Морквяне пюре розкладіть по стерильним банкам і накрийте кришками. Банки з пюре помістіть в каструлю, дно якої попередньо застеліть кухонним рушником. Налийте теплої води так, щоб вода покривала половину висоти банок. Каструлю поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь, і стерилізують морквяне пюре 10-15 хвилин.
Гарячі банки акуратно вийміть з каструлі і добре закрутіть стерильними кришками. Банки з овочевим пюре переверніть догори дном і закутайте махровим рушником. Залиште в такому вигляді до повного охолодження, потім перемістіть банки в темне прохолодне місце. Пюре з моркви дуже люблять маленькі діти. Я закочую морквяне пюре в банки з-під дитячого харчування.
Приємного апетиту!
Новости