Як правило, банки з вмістом додатково стерилізують в киплячій воді. Але цей процес не обов’язковий, якщо і тара, і пюре, в даному випадку, окремо проходять термічну обробку.


Інгредієнти: на 0.3 л.

  • Яблука – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.

Процес приготування:

Готувати пюре з яблук без стерилізації з цукром на зиму легко! Яблука промийте під проточною водою і обсушіть рушником. Очистіть їх від шкірки, виріжте серцевину з кісточками, а саму м’якоть наріжте невеликими шматочками довільної форми. Або зрізайте по колу невеликі скибочки, поки що в руках у вас не залишиться серцевина.

Каструлю з товстим або подвійним дном наповніть яблуками, засипте цукром. Ложкою перемішайте все, щоб яблука повністю покрилися.

З допомогою заглибного блендера, подрібніть яблука до стану однорідного пюре, поступово збільшуючи швидкість до максимуму.

Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть вміст до кипіння. Зменшіть нагрів до майже мінімального і варіть пюре протягом 20 хвилин, регулярно помішуючи, поки суміш не загусне.

Банки і кришки попередньо стерилізують будь-яким зручним для вас способом. Розкладіть у них вийшло пюре і закатайте або під ключ, або щільно закрутіть гвинтовими кришками. Банки з закрутками складіть дном або вгору, або складіть на бік, укутайте ковдрою і залиште до повного охолодження. Після зберігайте пюре в темному і прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Новости