Найпростіший салат, який здивує соковитим, яскравим смаком, а також забезпечить величезною кількістю вітамінів. Підійде, і як гарнір до м’яса, і як окремий перекус в поєднанні, наприклад, з рум’яними тостами. Щоб салат вийшов справді смачним, важливо вибрати «правильний» авокадо і свіжі, стиглі овочі.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Авокадо – 1 шт.
  • Помідори черрі – 6 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Сир Пармезан – 50 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Діжонська гірчиця – 2 ст. л.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати салат з авокадо і овочами, готуємо овочі та зелень для салату. Усе ретельно промиваємо й обсушуємо рушником.

Огірок нарізаємо кружечками і потім ділимо четвертинками. Болгарський перець очищаємо від насіннєвої коробочки і плодоніжки і нарізаємо тонкими короткими смужками.

Помідори черрі ріжемо половинками. Авокадо розрізаємо на дві половини, витягаємо кісточку, знімаємо шкірку з допомогою ножа. М’якоть нарізаємо невеликими кубиками, відповідними приблизно, розміром половинок черрі.

Петрушку дрібно рубаємо ножем. Пармезан нарізаємо маленькими тонкими пластинками спеціальним ножем для чищення овочів. У салатниці змішати нарізані огірки, шматочки авокадо, смужки болгарського перцю, половинки помідорів черрі, січену петрушку.

Для приготування заправки, в невелику миску кладемо варений жовток, французьку гірчицю і виливаємо оливкова олія. Заглибним блендером пробиваємо суміш до отримання густої маси. Отриману заправку викладаємо на салат, акуратно перемішуємо всі інгредієнти. Можна досолити і додати чорний мелений перець за смаком, прикрасити зернятками французької гірчиці. Рекомендується подавати салат відразу після приготування.

Приємного апетиту!

Новости