Корисна заготівля з яблук і гарбуза на зиму. Пюре містить невелику кількість цукру, легко засвоюється, послужить легким перекусом, десертом, а також відмінним доповненням до домашньої випічки.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Яблука – 5 шт.
- Гарбуз – 400 гр.
- Вода – 1 склянка
- Лимонний сік – 15 ст.
- Кориця мелена – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 – 3 ст.
Процес приготування:
Як приготувати пюре з яблук і гарбуза на зиму? Яблука промиваємо, обсушуємо, зрізаємо шкірку і видаляємо насінну коробочку. Яблучну м’якоть ріжемо на невеликі шматочки.
Гарбуз також промиваємо, обсушуємо, зрізаємо з неї шкірку. М’якоть ріжемо на шматочки, аналогічні за розміром з яблуками.
Поміщаємо в ємність для варіння гарбуз і яблука. Вливаємо воду, всипаємо цукор і корицю, ставимо на плиту. Нагріваємо до кипіння, потім зменшуємо температуру плити і тушкуємо сировину при помішуванні двадцять-двадцять п’ять хвилин до м’якості. За п’ять хвилин до готовності додаємо лимонний сік.
Розм’якшені яблука з гарбузом пробиваємо заглибним блендером до однорідності.
Готове пюре розкладаємо по чистим сухим стерилізованим банкам.
Закручуємо пюре чистими сухими стерильними кришками. Даємо пюре охолонути, після чого прибираємо його на зберігання в сухе прохолодне місце.
Смачного!