Рагу з овочів з печерицями можна вживати як самостійне блюдо, а можна у вигляді теплого салату до м’яса і гарніру. Баклажани додають злегка гострий нотку, тому перцю і часнику багато не знадобиться.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Печериці свіжі – 100 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 2 зуб.
  • Щавель – 1 пучок
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Томатний сік – 100 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Баклажан помити і порізати разом зі шкіркою.

Влити в глибоку сковороду олію. Печериці помити і порізати пластинками. Обсмажувати в рослинній олії.

Додати до грибів баклажани і перемішати. Помідори нарізати кубиками і додати в сковороду. З перцю вирізати насінну коробку, порізати сам перець кубиками, додати до грибів. Цибулю порізати кубиками і також всипати в сковороду. Часник пропустити через прес, додати до овочів.

Відміряти потрібну кількість томатного соку.

Влити в сковороду томатний сік. Щавель промити, струсити зайву воду і дрібно нарізати, додати до овочів.

Добре посолити і поперчити страву, перемішати.

Гасити овочеве рагу до готовності.

Приємного апетиту!

Овочеве рагу без картоплі Овочеве рагу з баклажанами Овочеве рагу з баклажанами та помідорами Щавлевий суп без м'яса