Рагу з баклажанами і рисом в поєднанні зі свининою стане ідеальним вечерею не тільки тому, що вимагає мінімальної кількості часу на приготування. Блюдо відрізняється ситністю, дивовижним ароматом з пікантними нотками. Завдяки тому, що рагу додається куркума, страва набуває привабливий золотистий відтінок. Якщо ви хочете звести до мінімуму кількість калорій у страві, віддавайте перевагу нежирним сортам свинини.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Свинина – 350 гр.
  • Рис білий – 130 гр.
  • Баклажан – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 60 гр.
  • Морква – 80 гр.
  • Томатна паста – 60 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Куркума – 1 ч. л.
  • Гвоздика – 3 бутона
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Кардамон – 3 шт.
  • Перець чорний мелений – 0.33 ч. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Кріп – 2 гілки
  • Кунжут – 1 щіпка

Процес приготування:

Приступимо до приготування рагу з баклажанами і рисом. В першу чергу необхідно промити шматок свинини під струменем проточної води, після цього нарізаємо його тонкими скибочками. Далі подрібнене м’ясо необхідно полити невеликою кількістю оливкової олії і поперчити. Чилі необхідно промити, видалити з нього насіння і дрібно нарізати. Очищений від лушпиння часник пропускаємо через прес. Подрібнені свинину з’єднуємо з подрібненим часником і чилі.

Потім промиваємо рис прохолодною водою, після чого відварюємо його протягом десяти хвилин після закипання, додавши в каструлю гвоздику і кардамон. Після того, як рис звариться, дайте йому настоятися під закритою кришкою протягом п’яти хвилин.

Наступний крок – очищаємо від лушпиння цибулю, потім нарізаємо його півкільцями. Очищену від шкірки моркву необхідно натерти на тертці.

Промиваємо баклажан і нарізаємо його тонкою смужкою.

На розігріту сковороду, политу олією, додаємо подрібнену цибулю, моркву, свинину і баклажан. Тушкуємо отриману масу під закритою кришкою протягом десяти хвилин.

Далі на сковорідку до загальної маси додаємо відварений рис.

Туди ж додаємо сіль і томатну пасту. Все ретельно перемішуємо.

Накриваємо сковорідку кришкою і протушиваем наше рагу протягом п’яти хвилин.

Наше блюдо готове. Перед подачею прикрасьте рагу гілочками кропу.

Овочеве рагу Овочеве рагу без картоплі Овочеве рагу з баклажанами на сковороді Овочеве рагу з м'ясом Овочеве рагу з м'ясом і баклажанами Овочеве рагу зі свининою